Συστατικά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κγ αλάτι 
3/4 φλιτζανιού βουτύρου λειωμένο
1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό
1 κρόκο αυγού
1 φλιτζάνι κομμάτια σοκολάτας

Οδηγίες
Κοσκινίστε αλεύρι, μαγειρική σόδα και αλάτι μαζί.
Σε ένα μπολ ηλεκτρικού μιξερ, χτυπήστε μαζί το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και τη λευκή ζάχαρη.
Χτυπάμε μαζί την  βανίλια, αυγό και κρόκο αυγού μέχρι να γίνει με κρεμώδη υφή.
Ανακατεύουμε τα κοσκινισμένα συστατικά μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Ανακατέψτε μέσα επισης τα τσιπς σοκολάτας με το χέρι.
Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα
Προθερμάνετε το φούρνο στους 185 βαθμούς C
Βγάλτε τα μπισκότα πάνω σε ένα φύλλο ψησίματος 3 εκ μεταξύ τους. (Χρησιμοποίησα ένα κουτάλι για να βγάλω τη ζύμη σε ακριβή μεγέθη cookies.)
Ψήνουμε για 14 έως 16 λεπτά μέχρις ότου οι άκρες είναι ελαφρώς καφέ.
Αφήστε στο δίσκο 2 λεπτά πριν τα βγάλετε σε μια πιατέλα να κρυώσουν.
Σερβίρετε ζεστό ή δροσερό.
Αποθήκευσε σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Εάν θέλετε να τα κάνετε Γεμιστά

Για τη γέμιση

  • 50 γρ. μαργαρίνη (όχι soft)
  • 55 γρ. βούτυρο
  • 240 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες                                                                                        Στο μίξερ με το “φτερό” χτυπάμε το βούτυρο με τη μαργαρίνη, τις βανίλιες και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά. Το βάζουμε σε κορνέ και γεμίζουμε τα μπισκότα βάζοντας λίγη στη μέση του μπισκότου και με το άλλο μπισκότο το πιέζουμε ελαφρά να απλωθεί.

ΠΗΓΗ

 

Προηγούμενο άρθροΑφράτο Κεικ Βουτύρου με σάλτσα λεμονιού
Επόμενο άρθροΔύσκολοι λεκέδες: 10 Μυστικά για το πλύσιμο των ρούχων, που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες