Γεμιστοί Κολοκυθοανθοί τηγανητοί με κουρκούτι

Υλικά

Για τη γέμιση

200 γρ κεφαλογραβιέρα ή άλλο τυρι της αρεσκειας σας που λιωνει
150 gr αλλαντικό της επιλογή σας
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 μεγάλο αυγό

Για το κουρκούτι
1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1¼ φλ. μπίρα παγωμένη
λίγο αλάτι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τoυς κολοκυθοανθούς και τους στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
Βγάζουμε τους στήμονες από μέσα με προσοχή, να μην τραυματίσουμε το λουλούδι και το τρυπήσουμε, γιατί θα αδειάσει η γέμιση στο τηγάνισμα.
Κόβουμε το τυρί σε μπαστουνάκια και το αλλαντικο μας σε κυβάκια


Γεμίζουμε το εσωτερικό των λουλουδιών αφήνοντας αρκετό χώρο ώστε να μπορέσουμε να στρίψουμε τις άκρες των λουλουδιών
και να φυλακίσουμε τη γέμιση.
Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη πολύ καλά σκεπασμένα για να μην καούν από την ψύξη.

Για να φτιάξουμε το απλό κουρκούτι με μπύρα που θα δώσει κρούστα τραγανή στους κολοκυθοανθούς, βάζουμε σε ένα μπολ τη μπίρα και προσθέτουμε λίγο αλάτι και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε με σύρμα ώστε να γίνει ένας λείος χυλός, όχι πολύ παχύς, αλλά ούτε και πολύ αραιός.
Βουτάμε ένα-ένα λουλούδι στο κουρκούτι

και τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά, να ροδίσουν καλά.

Βγάζουμε τους τηγανητούς κολοκυθοανθούς σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρονται ζεστοί και λαχταριστοί όσο ακόμη τα τυριά μέσα είναι ζεστά και λιώνουν.

Μια καλοκαιρινή συνταγή που είναι πεντανόστιμη

Προηγούμενο άρθροΜουσακάς ζυμαρικά
Επόμενο άρθροΠαγωτό με μύρτιλα…θα εκτιμήσουν αυτό το ασυνήθιστο επιδόρπιο.