Γεμιστό κοτόπουλο με ζάχαρη και κανέλα

Κοτόπουλο γεμιστό όλο γλύκα

Υλικά

1 κοτόπουλο 1.900 περίπου
3 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι μακρύκοκο
5 φλιτζάνια τσαγιού νερό
200 γρ.εντόσθια( κοιλίτσες
καρδούλες )
3 κ.σ βούτυρο
5-6 κ.σ ζάχαρη
1 κ.σ κανέλα
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα εντόσθια.
Τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα εντόσθια και τα καβουρδίζουμε για πέντε λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι το οποίο το καβουρντίζουμε και αυτό άλλα πέντε λεπτά. Ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μη μας κολλήσει.

Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι,την κανέλα, τη ζάχαρη ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε και το νερό.Βράζουμε μέχρι να τραβήξει το ρύζι το νερό.
Δεν θέλουμε να παραβράσει το ρύζι γιατί θα ψηθεί και στο φούρνο.
Γεμίζουμε το κοτόπουλο και το ράβουμε προσεχτικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρες και 10 λεπτά αέρα μέχρι να ροδίσει.

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΠανεύκολο παγωτό Nutella με 3 υλικά
Επόμενο άρθροΝηστίσιμο κέικ, χωρίς γάλα, χωρίς αυγά.