Δείτε Επίσης Γεμιστοί Κολοκυθοανθοί…το φαγητό του καλοκαιριού | Κοτόπουλο ογκρατέν με λαχανικά, γρήγορο και οικονομικό

Αυτό το πιάτο είναι μια πανδαισία γεύσεων και υφών! Το ζουμερό κοτόπουλο αγκαλιάζει τα γλυκά ντοματίνια και το λιωμένο τυρί τσένταρ, δημιουργώντας μια ακαταμάχητη μπουκιά.

Τι χρειάζεται …

3 μεγάλα στήθη κοτόπουλου (για 6 κομμάτια)
1 μεγάλη ντομάτα
Ντοματίνια έως 500 γρ
500 γρ τριμμένο τυρί τσένταρ
7 -10 Σκελίδες σκόρδου
1 και 1/2 κουταλιες σουπας Βούτυρο
Υγρό λάδι

Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Κάρι
Σκόνη σκόρδου
Μαϊντανός για διακόσμηση

Εκτέλεση

Φιλετάρουμε 3 στήθη κοτόπουλο σε 6 κομμάτια. Βάζουμε τα φιλέτα σε μία σακούλα και τα χτυπάμε να γίνουν πολύ λεπτά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε την ντομάτα σε λεπτές φέτες και αφήνουμε στην άκρη.


Καθαρίσουμε τις σκελίδες σκόρδου από το περίβλημα τους και αφήνουμε στην άκρη.
Απλώνουμε στο πάγκο μας το φιλέτο κοτόπουλο το καρυκευουμε με πιπέρι,σκόρδο και αλάτι στρώνουμε πάνω του 3 φέτες ντομάτας πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο

και το κάνουμε ρολό και το κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.


Βάζουμε το ταψάκι μας στην φωτιά με λίγο λάδι και λιώνουμε και το βούτυρο.
Τοποθετούμε μέσα τα ρολά κοτόπουλο και σοτάρουμε και από τις 2 πλευρές ενώ το πασπαλίζουμε με το καρυ.


Ρίχνουμε και τις σκελίδες σκόρδου, το τριμμένο τυρί και τέλος τα ντοματίνια.

Μόλις το τυρί αρχίζει λίγο να λιωνει βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο  στους 200 °C στον αέρα για 35΄ μέχρι να μείνει με λίγη μελωμένη σάλτσα το κοτόπουλο.
Πασπαλίζουμε με μαιντανο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε

Δείτε Επίσης Γεμιστοί Κολοκυθοανθοί…το φαγητό του καλοκαιριού | Κοτόπουλο ογκρατέν με λαχανικά, γρήγορο και οικονομικό

Καλή Ορεξη