Γιαουρτοπιτάκια

Υλικά

500 γραμμάρια αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα,
1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο,
1 κουταλιά της σούπας αλάτι,
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη,
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
200 γραμμάρια γιαούρτι,
100 ml νερό

Εκτέλεση

Κοσκίνισα το αλεύρι έβαλα σόδα, μηλόξυδο, αλάτι, ζάχαρη, ελαιόλαδο, γιαούρτι, νερό και ζύμωσα μια μαλακή ζύμη.
Έπλασα έξι μπαλάκια, τα οποία έβαλα σε ταψί στρωμένο με λαδοκολα. Τα άφησα να ξεκουραστούν, τα τύλιξα με μια πετσέτα και μετά τα άλειψα με χτυπημένο κρόκο αυγού με λίγο νερό και πασπαλισα με σουσάμι και σπόρους. Τα έψησα σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών, μετά τα τύλιξα σε μια πετσέτα και πριν τα δοκιμάσουμε, άλειψα βούτυρο. Λοιπόν, τα γιαουρτοπιτάκια είναι πάντα πιο νόστιμα από τα κέικ με μαγιά!

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚέικ με μαύρη σοκολάτα και πορτοκάλι
Επόμενο άρθροΡυζοκεφτέδες με μοτσαρέλα και σάλτσα μαρινάρα