Σταφιδόψωμο Φούρνου

Υλικά

7g μαγιά
300ml γάλα, θερμοκρασία δωματίου
125 γραμμάρια κοκκοποιημένης ζάχαρης
60g βούτυρο, λιωμένο
1 αυγό
1 κουταλιά ζάχαρη βανίλιας
500γρ. Απλό αλεύρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαλέπι
Τσίμπημα αλατιού
1 πορτοκαλί
100g σουλτανίνας ή σταφίδες εμποτισμένες σε ζεστό νερό
Μείγμα αυγών (1 κρόκος αυγού, αραιωμένος σε 1 κουταλιά της σούπας γάλα)

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μαγιά με το γάλα και μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και αφήστε τα για 5-10 λεπτά ώστε να αρχίσει να ενεργοποιείται η μαγιά. Στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο, το αυγό, τη ζάχαρη βανίλιας μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη.
2. Σε ένα άλλο μπολ προσθέστε το αλεύρι, όλα τα μπαχαρικά, αλάτι, ξύσμα πορτοκαλιού, σουλτανίνας και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.
3. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά στο μείγμα ζύμης και αναμίξτε με το εξάρτημα γάντζου ζύμης σε μέτρια  ταχύτητα για 7 λεπτά ή με το χέρι για 10 λεπτά.

4. Μεταφέρετε σε ένα μπολ λαδωμένο με λίγο λάδι, καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και ξεκουραστείτε για 1 ώρα ή έως ότου διπλασιαστεί σε μέγεθος.
5. Χωρίστε τη ζύμη σε μερίδες, σχηματίστε ψωμάκια και μεταφέρετε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
6. Καλύψτε ξανά και αφήστε το να ξεκουραστεί για 45 λεπτά.
7. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C με αέρα.
8. Βουρτσίστε τα ψωμάκια με το πλύσιμο των αυγών και ψήστε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
9. Τοποθετήστε τα σε ένα ράφι για να κρυώσουν.

Καλή Επιτυχία

Για περισσότερες φωτό εδώ: https://www.thehellenicodyssey.com/

Προηγούμενο άρθροΦιλέτο μοσχάρι με μανιτάρια στον φούρνο με την πιο νόστιμη σάλτσα
Επόμενο άρθροΤεμπελόπιτα – μια γρήγορη, παραδοσιακή συνταγή, για ένα υπέροχο γεύμα ανά πάσα στιγμή