Γιαουρτόπιτα με τυρί σε 5 λεπτά

Φανταστική γεύση και το πιο σημαντικό γρήγορα, η προετοιμασία διαρκεί μόνο 5 λεπτά. Στη συνέχεια, τα κάνει όλα ο φούρνος. Έχει υπέροχη γεύση και με λίγη ζάχαρη στο πλάι

Συστατικά

500γρ. Φύλλα Κρούστας για πίτα
500γρ ​​τυρί φέτα
Υγρό γιαούρτι 400 ml κεφιρ (μπορεί να είναι και στερεό αλλά να το ταρακουνησετε μέσα στο κεσεδάκι πρωτα)
3 αυγά
10g αλάτι
50 ml λάδι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε to ​​τυρί, αυγά, αλάτι, γιαούρτι και λάδι, όλα σύμφωνα με τις ακριβείς ποσότητες που αναφέρονται παραπάνω στη λίστα των συστατικών
Ανοίξτε τις έτοιμες κρούστες πίτας και χωρίστε 2 φύλλα και βάλτε τα μαζί σε ένα ταψί ίδιων διαστάσεων, επικαλυμμένο με λίγο λάδι
Διπλώστε τις υπόλοιπες κρούστες δύο φορές και κόψτε σε λωρίδες, όπως φαίνεται λεπτομερώς στις φωτό

Τώρα ενώστε τα κομμάτια μαζί και ψιλοκοψτε κόψτε σε μικτά κομματάκια, γυρίστε και κόψτε ξανά για να πάρετε πραγματικά πολύ μικρά κομμάτια κρούστας.


Ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα φύλλα κρούστα πίτας με το προηγούμενο μείγμα με τυρί και γιαούρτι


Αδειάστε το νέο μείγμα πάνω από τα δύο φύλλα και βάλτε στο φούρνο για 35 λεπτά στους 210 C

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακός Γαύρος Μαρινάτος…από το καφενείο του Μπαλογιάννη
Επόμενο άρθροΔροσερή Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια