Γιουβαρλάκια αυγολέμονο 😊

Υλικά

650 γρ κιμας
1 μεγαλο κρεμμυδι
1 μικρο καροτο στο μουλτι
2-3 κσ λαδι
αλατοπιπερο
λιγο ξερο δυόσμο
3-4 κλαδάκια ψιλοκομμένο άνηθο
2 ασπραδια
1,5 φλυτζανακια καφε πλυμενη καρολινα

1 πατατα σε μικρα κομματια
1 καροτο
1/2 φλ λαδι
1 μικρό φακελάκι σκόνη κρόκο Κοζάνης

για το αυγόκοψη

2 κροκούς των αυγών
1 γεματη κσ κορν φλαουρ
χυμο 2 λεμονιών

Εκτέλεση

Ζυμωνουμε καλα φτιαχνουμε τα γιουβαρλακια
Στην κατσαρολα 1 πατατα σε μικρα κομματια 1 καροτο περιπου 4 ποτ νερο (με το ματι το βαζω) αλάτι αφήνουμε να βράσουν κανα 10 λεπτο
Προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια ξαφρίζουμε μετα, ριχνουμε το λαδι και κρόκο Κοζάνης
Βράσιμο γύρω στο 1/2 ωρο Κλείνουμε Αφήνουμε να σταθεί κανα 10λεπτο και φτιάχνουμε το αυγολέμονο

Για το αυγολέμονο
Σε μπολ ανακατεύουμε με το συρμα τους κροκούς των αυγών κορν φλαουρ χυμο λεμονιών.
Ρίχνουμε αργα 2 κουταλες σουπας απ το ζωμο του φαγητού.
Μετά γυρίζουμε το μειγμα αυγού στην κατσαρόλα κούνημα δεξιά αριστερά σε χαμηλή φωτιά να πάρει 1 βράση να δέσουν ολα μαζι Λιγο ψιλοκομμένο ανηθο και

καλή όρεξη

H Συνταγή είναι της κας Souki Simeonidou

 

Προηγούμενο άρθροΚασερόπιτα
Επόμενο άρθροΓρήγορη πίτα “ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΗΛΟ-ΤΥΡΙ”