Γλυκάκι με ταχίνι ηλίανθου και καρύδα

Συνεχίζω με τα πειράματα σε γλυκά χωρίς αλεύρι και με διάφορα είδη ταχίνι 🙂

Για να είναι πιο εύκολη η εύρεση, θα δημοσιεύσω τα επιτυχημένα πειράματα ως ξεχωριστές συνταγές, αν και η βασική συνταγή είναι η ίδια, μόνο το είδος του ταχινιού ποικίλλει 🙂

Προϊόντα (24 τεμάχια γλυκά)

100 γρ ταχίνι ηλίανθου
50 γρ αγαύη (ή μέλι)
Ξύσματα καρύδας
αλάτι στην μυτη από το κουτάλι (προαιρετικά)

Παρασκευή

Ρίχνουμε το ταχίνι και το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν χωρίς σβόλους.
Βάλε αλάτι.
Προσθέστε τα τρίμματα καρύδας σε δόσεις μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη από την οποία μπορούν να σχηματιστούν μπαλάκια.
Κοφτε μπάλες λίγο μεγαλύτερες από ένα κεράσι. Τα κάνω μικρά επίτηδες, γιατί είναι αρκετά βαριά και θερμιδικά λόγω του ταχινιού.
Τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και ισιώνουμε ελαφρά με τα δάχτυλά μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να ροδίσουν (περίπου 10 λεπτά).

Καλή Απόλαυση ❤️

*** Τα γλυκά είναι φανταστικά όταν κρυώσουν εντελώς! Την επόμενη μέρα ήταν πολύ πιο νόστιμα!
Είχαν μια λεπτή γεύση από χαλβά ταχίνι ηλίανθου και μια ελαφρώς μαστιχωτή δομή από τρίμματα καρύδας 😍
*** Πρέπει να τηρείται η αναλογία 2 μερών ταχίνι / 1 μέρος αγαύης / μέλι.
Για παράδειγμα 4 κουταλιές της σούπας ταχίνι / 2 κουταλιές της σούπας αγαύη ή 1 φλιτζάνι ταχίνι / 1/2 φλιτζάνι αγαύη.
Τα τριμματα καρύδας είναι με το μάτι μέχρι να ληφθεί μια μπάλα.

Προηγούμενο άρθροΝτόνατ με νουτέλα και μαρμελάδα πορτοκαλιού
Επόμενο άρθροΗ Χριστουγεννιάτικη Γεμιστή Γαλοπούλα