Γλυκιά “Μπουγάτσα” 

Υλικα :

2 λίτρα φρέσκο ​​γάλα
120 γραμμάρια, σιμιγδάλι – ψιλό
120 γραμμάρια, κορν φλαουρ
Ξύσμα από ένα λεμόνι – τριμμένο
2 κομμάτια – βανίλια
2 κουταλιές λευκή ζάχαρη
2 τεμάχια – αυγά.

Εκτέλεση

Βάζουμε τα πάντα σε μια κατσαρόλα την οποία βάζουμε στην εστία και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ανακατεύουμε καλά.Αφήνουμε να κρυώσει, τυλίγοντάς το με μια μεμβράνη που εφαπτετε για να μην πιάσει η κρούστα.
Πάρτε ένα ταψί, αλείψτε με βούτυρο, πάρτε φύλλα πίτας από τις πιο λεπτα, τακτοποιήστε 4 κομμάτια, αλείψτε τα με λιωμένο βούτυρο το καθε ένα. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και κλείστε με άλλες 4 κρούστες από πάνω, αλείφοντάς τες γενναιόδωρα με βούτυρο. (Συνολικά ποσότητα βουτύρου 250 γραμμάρια, για ολόκληρη τη πίτα)
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο.
Οταν έχει ψηθεί και έχει κρυώσει, πασπαλίστε με άφθονη ζάχαρη άχνη!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ με φρέσκο ​​γάλα….αποδεικνύεται πολύ μαλακό, αρωματικό και νόστιμο.
Επόμενο άρθροΓεμιστό κοτόπουλο σε καραμελωμένα κρεμμύδια και σκόρδο, σπαράγγια και τυρί μοτσαρέλα