Γλυκοπιτάκια με τυρί

Συστατικά:

Αλεύρι – 700 g
Γάλα – 350 ml
Ζάχαρη – 75 g,
αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτη
Μαγιά (έχω φρέσκια) – 40 g, 12 g στεγνή
Αυγό – 1
Βούτυρο – 100 g

Γέμιση:
Ξινομυζήθρα – 500 – 600 g
Ζάχαρη – 100 g ή για γεύση, ζάχαρη άχνη – 20 g
Αυγό – 1
Ξινή κρέμα – 2 κουταλιές της σούπας.
Φλούδα λεμονιού, ίσως και σταφίδες

Επικάλλυψη:
Αλεύρι – 100 g
Ζάχαρη – 100 g
Κρύο βούτυρο – 50 γρ. (μου μένει λίγο, για να φτιάξετε μισή μερίδα ή να το χρησιμοποιήσετε την επόμενη φορά).
Επιπλέον: 1 αυγό + 1 κ.γ. γάλα

Ας τα ετοιμάσουμε:

Προσθέστε ζάχαρη στο κοσκινισμένο αλεύρι. Τρίψτε το βούτυρο σε έναν τρίφτη. Και όλα αυτά τα αλέθουμε σε ψίχουλα και τα αφήνουνε για το τέλος.

Ετοιμάζουμε την μαγια. Ζεσταινουμε 50 ml γάλα (από όλη την ποσότητα).
Διαλύουμε μέσα μια κουταλιά ζάχαρη και φρέσκια ή ξερή μαγιά (μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο αλεύρι)
Ανακατεύουμε όλα καλά. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει.

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αυγό και τα προσθέτουμε στο κοσκινισμένο
αλεύρι. Προσθέστε την μαγια. Ζυμώνουμε τη ζύμη. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για περ. 1,5 ώρα

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, τις σταφίδες, το αυγό και χτυπάμε με την ξυνομιζύθρα.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια (έχω 20 κομμάτια των 65 γρ. το καθένα) και σχηματίζουμε μπαλάκια.
Το βάζουμε σε ταψί και το αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά. Κάντε εσοχές σε κάθε μπάλα χρησιμοποιώντας τον πάτο ενός
ποτηριού. Αλείφουμε τα ψωμακαι μας με αυγό και γάλα. Στη συνέχεια βάζουμε τη γέμιση τυριού σε κάθε πίτα (περίπου 1 κ.σ.).
Πασπαλίζουμε με το μειγμα που φτιαξαμε στην αρχη. Ψήνουμε στους 180 °C, περίπου. 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

ΠΗΓΗ: Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΓαρίδες πικάντικες….είναι ο καλυτερος ουζομεζές
Επόμενο άρθροΆλλη μια καταπληκτική συνταγή για κολοκυθάκια! …ασυνήθιστο πεντανόστιμο από απλά προϊόντα.