Σκορδάτες “Τηγανιτές” Πατάτες στο φούρνο

Συστατικά :

1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, λιωμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μεγάλες πατάτες ή 700 γρ
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου,

Κατευθύνσεις :

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Στρώστε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και
λαδώστε το ελαφρά.
2. Κόψτε τις πατάτες κατά μήκος στη μέση και μετά ξανά στη μέση. Κόψτε κάθε κομμάτι σε
σε λωρίδες πάχους τηγανιτής πατάτας. Τοποθετήστε στο ταψί και ρίξτε ελαιόλαδο και το
σκόρδο και ανακατώστε. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για ομοιόμορφη κάλυψη. Απλώστε τις
πατάτες ομοιόμορφα σε ολόκληρο το ταψί. Αλατοπιπερώστε. Ψήνουμε ακάλυπτα στο κέντρο
του φούρνου μέχρι να μαλακώσουν να γίνουν τραγανές και χρυσαφί χρώμα, περίπου 20-25
λεπτά σε κάθε πλευρά.
Ο χρόνος ψησίματος ποικίλλει ανάλογα με το πόσο παχιά είναι τα κομμάτια σας και το φούρνο σας. Ρυθμίστε το χρονόμετρο για 20 λεπτά και ελέγξτε.
3. Αφαιρέστε από το φούρνο και πασπαλίστε με τυρί παρμεζάνα και λίγο σκόρδο.
Προσθέστε λίγο περισσότερο αλάτι και πιπέρι, αν θέλετε.
Κάνει 5 μερίδες.

ΠΗΓΗ: https://landsfood.com/

Προηγούμενο άρθροΤυρόψωμο Θράκης
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια κουρού