“ΚΑΡΠΟΥΖΕΝΙΑ” από την Φολέγανδρο !
Γλυκιά πίτα απο καρπούζι!!!!

Δείτε Επίσης: Μπιφτέκια Καρπάθου με Φέτα | Σπιτική Καρπάθια πίτσα 🍕

Συνταγή

1kg. καρπούζι
250 – 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
250 γρ. Ζάχαρη
100 γρ. ελαιόλαδο,
250γρ μέλι
10 κ.σ σουσαμι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 στον αέρα.
Καθαρίζουμε το καρπούζι από τη φλούδα και κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από το καρπούζι. Πιέζουμε με τα χέρια μας το καρπούζι να λιώσει, προσθέτουμε την ζάχαρη και το Αλεύρι και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε ένα ταψάκι 30×40 . και το λαδώνουμε, Πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τοποθετούμε μέσα το μείγμα, το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε από πάνω σουσάμι.
Ραντίζουμε με ακόμα λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για τουλάχιστον για 1.5 – 2 ώρες, (ο χρόνος πάει ανάλογα με τον φούρνο και πόσα υγρά έβγαλε το καρπούζι)

Μόλις είναι έτοιμη, βγάζουμε απο τον φούρνο και περιχύνουμε το καυτό γλυκό με το μέλι.
Το αφήνουμε να κρυώσει και ειναι έτοιμο!!! Καλη επιτυχία!

Δείτε Επίσης: Μπιφτέκια Καρπάθου με Φέτα | Σπιτική Καρπάθια πίτσα 🍕

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓεμιστοί Κολοκυθοανθοί…το φαγητό του καλοκαιριού
Επόμενο άρθροΑν θέλετε να φτιάξετε ψωμάκια σαν το βαμβάκι, είστε στο σωστό μέρος