Συστατικά

3 μεσαία έως μεγάλα καρότα (περίπου 400 gr), καθαρισμένα και τριμμένα

200 gr / 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

50 gr καρύδια, ψιλοκομμένα σε μικρά κομμάτια

1 φλιτζάνι νερό

50 γρ. 1/3 φλιτζάνι νιφάδες καρύδας για να διακοσμήσετε

Μπολ με νερό για να σχηματίσουν τετράγωνα ή μπάλες

Εκτέλεση

  • Τοποθετήστε τα τριμμένα καρότα, ½ φλιτζάνι νερό και ζάχαρη σε μια κατσαρόλα
  • Βράστε τα τα σε μέτρια φωτιά, χωρίς καπάκι, ανακατεύοντας συχνά. Βράστε με αυτόν τον τρόπο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό.
  • Ρίξτε το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι νερό και βράστε ξανά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς (τα καρότα απελευθερώνουν επίσης το δικό τους χυμό, γι ‘αυτό προτιμώ να προσθέσετε το υγρό ένα βήμα κάθε φορά, έτσι ώστε τα καρότα να μην γίνουν πολτώδη).
  • Μαγειρέψτε τα καρότα μέχρις ότου εξατμιστεί όλος ο χυμός και μαλακώσουν, πρέπει να περάσουν άλλα 30 λεπτά. 
  • Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, ανακατέψτε τα για να μετατραπούν σε μια παχιά, πάστα. 
  • Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει επίσης να πήξουν, να αρχίσουν να καραμελίζουν και να κολλούν (μπορείτε να πάρετε λίγο μεταξύ των δακτύλων σας για να ελέγξετε αν κολλάει ή όχι). 
  • Σβήστε την φωτιά
  • Αναμιγνύουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια με την πάστα καρότου και ανακατεύουμε καλά. 
  • Ξανά χρησιμοποιώντας το κουτάλι , ανακατέψτε καλά και μετατρέψτε σε μια παχιά πάστα.
  • Βάλτε σε ένα μικρό ορθογώνιο ταψί με χαρτί ψυσίματος. 
  • Απλώστε την πάστα καρότου ομοιόμορφα και σφιχτά, σχηματίζοντας ένα στρωμα, με ύψος 1,5 εκ .

  • Καλύψτε με μια μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί το μείγμα για 2 ώρες στο ψυγείο.
  • Μετά από 2 ώρες, ξεκινήστε τη διαμόρφωση της πάστας καρότου. Έχετε ένα μπολ με νερό κοντά σας. Βρέξτε τα χέρια σας, πάρτε ένα κουταλάκι από το μείγμα και διαμορφώστε σε μικρές στρογγυλές μπάλες. Ή βγάζετε το μαχαίρι σας και κόβετε σε μικρά τετράγωνα.
  • Απλώστε τις  νιφάδες καρύδας σε μια στεγνή επιφάνεια και επικαλύψτε τις μπάλες και τα τετράγωνα καρότου με τις νιφάδες για να καλύψετε όλη την επιφάνεια.
  • Είναι έτοιμα να σερβίριστούν. Διατηρούνται καλά σε ένα αεροστεγές δοχείο για μια εβδομάδα.
Προηγούμενο άρθροΖυμαρικά με μελιτζάνα,σκόρδο και σάλτσα ντομάτας
Επόμενο άρθροΣαμουσάδες Φουρνιστοί…Νηστίσιμοι