Η Συνταγή είναι του κ. Γιάννης Αραμπατζής – “Χρυσές Συνταγές”.

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φράουλες
700 γραμμάρια ζάχαρη
1 λεμόνι
1 κούπα νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τις φράουλες διαλέγοντας τις μεγάλες γερές
Τις βάζουμε σε μια λεκάνη,τις ραντίζουμε με το χυμό από το λεμόνι τις αφήνουμε για 15 λεπτά ( να κρατήσουν το χρώμα τους).
Στην συνέχεια ετοιμάζουμε το σιρόπι

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για δέκα λεπτά να δέσει λίγο το σιρόπι και το αφήνουμε λίγο μετά να κρυώσει.
Αφού είναι έτοιμο ρίχνουμε τις φράουλες με το χυμό του λεμονιού μαζί και αρχίζουμε πάλι το βράσιμο μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι σε μέτρια προς σιγανή φωτιά για 15 λεπτά ,προσέχοντας να μη φουσκώσει και ξαφρίζουμε, μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Μόλις δέσει ,σβήνουμε το μάτι και βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.

Η Συνταγή είναι του κ. Γιάννης Αραμπατζής – “Χρυσές Συνταγές”.

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με φράουλες και vinaigrette
Επόμενο άρθροΜακαρόνια στον φούρνο με παρμεζάνα λιωμένη