Κορμός τούρτα με μπισκότα και καρύδι

Ο Κορμός τούρτα με μπισκότα και καρύδι είναι το αγαπημένο μας γλυκό. Με τα μαλακά μπισκότα πτι μπερ, την βουτυρένια σοκολάτα και την τραγανότητα του καρυδιού.

Υλικά

120 γρ. καρύδια
500 γρ. μπισκότα πτιμπερ
120 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
60 γρ. κακάο σε σκόνη
250 γρ. γάλα
150 γρ. βούτυρο

Υλικά για την επάνω στρώση:
120 γρ. καρύδια
100 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
100 ml κρέμα γάλακτος 33%

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα καρύδια με το μαχαίρι.Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα σ ένα μπολ.
Σ ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα,το κακάο,τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε την βανίλια και συνεχίζουμε ν ανακατεύουμε.Μεταφέρουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς.

Συμπληρώνουμε και το βούτυρο.Ανακατεύουμε μέχρι να βράσει και να πήξει.
Ρίχνουμε τα καρύδια στα μπισκότα και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα.Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα
Σε μία πιατέλα βάζουμε ένα τσέρκι 20 εκ.και αδειάζουμε το μείγμα.Το πιέζουμε με την σπάτουλα και κάνουμε ομοιόμορφη την επιφάνεια.
Βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα την αδειάζουμε σ ένα μπολάκι προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε στο φουρνάκι μικροκυμάτων.

Πασπαλίζουμε καρύδια στην επιφάνεια του γλυκού αφαιρούμε το τσέρκι και περιχύνουμε με το γλάσο της σοκολάτας.Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βγάζουμε απ το ψυγείο κόβουμε μερίδες σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!

Καλή σας επιτυχία!!!!!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κορμός Τούρτα

Συστατικά:

– Η βάση
6 ασπράδια αυγών
5 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές αλεύρι
100 γρ αλεσμένα καρύδια

– Συστατικά για κρέμα
6 κρόκους αυγών
5 κουταλιές ζάχαρη
150 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
250 γρ. Βούτυρο
200 γρ. Ζάχαρη άχνη

– Καραμελωμένα καρύδια
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
100 γρ. Καρύδια

Εκτέλεση

Ο φούρνος θερμαίνεται στους 200 βαθμούς.
Σε μία μπασίνα ρίχνουμε τα αυγά και χτυπάμε ενω σιγα σιγα ρίχνουμε την ζάχαρη μεχρι να πάρουμε μια μαρέγκα.
Προσθέτουμε τα καρύδια, αλεύρι και ανακατευουμε με ένα σύρμα χειρός
Λαδώνουμε ένα ταψί 35χ303κ στρώνουμε με χαρτι ψησίματος απλώνουμε το μείγμα της μαρέγκας και το ισιώνουμε καλά.


Στη συνέχεια ψήστε και μειώστε στους 180 βαθμούς. Ψήστε για 20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο σας.

Μόλις την βγάλετε από το φούρνο βάλτε αμέσως την ψημένη βάση σε ένα υγρό πανί και τυλίξτε το μαζί με το πανί και μετά αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ετοιμάστε την κρέμα.
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη καλα. Αδειάζουμε το μιγμα μέσα σε μια κατσαρόλα και βάζουμε την κατσαρόλα μέσα σε μία μεγαλύτερη κατσαρόλα με νερό που την έχουμε πάνω σε μέτρια φωτιά και βράζει.


Ανακατέψτε την κρέμα για 10 λεπτά, μέχρι να πήξει και αν αφήνει ιχνος όταν τραβάτε την κουτάλα στο κάτω μέρος.


Όταν μαγειρεθεί η κρέμα κρόκου αυγού, προσθέστε τη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει και μετά αφαιρέστε από τη φωτιά για να κρυώσει.

Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη έως ότου είναι αφρώδες, στη συνέχεια προσθέστε την κρυα σοκολατένια κρέμα αυγού και χτυπήστε ελαφρά.

Λιώστε τη ζάχαρη σε καραμέλας και στη συνέχεια ρίξτε την πάνω στα καρύδια και αφήστε να κρυώσει.


Μόλις κρυώσουν βάλτε τα σε ένα μπλεντερ και χτυπήστε τα σε σκόνη και ρίξτε τα μέσα στην κτυπημένη κρέμα σοκολάτας`.

Ξετυλίξτε το μπισκότο και απλώστε τα 2/3 της κρέμας

και τυλίξτε ξανά και βάλτε σε ένα δίσκο.
Κόψτε λοξά το 1/3 του ρολού και τοποθετήστε το ως κλαδί στο υπόλοιπο ρολό.


Καλύψτε με το υπόλοιπο γέμισμα και σχεδιάστε γραμμές κατά μήκος της κρέμας.


Τέλος, για διακόσμηση, μπορείτε να πασπαλίζετε με χοντροκομμένα καρύδια και τριμμένη σοκολάτα.
Αφήστε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο.

Subscribe to recipe’s youtube channel here