Γλυκά τυροπιτάκια

Ένα γρήγορο και γλυκό πρωινό με τυρί και μια πολύ απαλή ζύμη με κρούστα, η γέμιση, απλά λιώνει στο στόμα σας.

Για το μαγείρεμα θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:

αλεύρι, 500 γρ.
μπέικιν πάουντερ, 1 κουτ.
βούτυρο, 120 γρ.
ζάχαρη, 100 γρ.
Γιαούρτι, 2 κ.σ.
τυρί φέτα τριμμένη ή τυρι cottage, 200 g;
ασπραδι, 1 .
ζάχαρη, 2 κ.σ.
βούτυρο, 1 κ.γ.

Διαδικασία μαγειρέματος

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο και αλέθουμε τη μάζα σε ψίχουλα.
Προσθέστε το γιαούρτι, ζυμώστε μια μαλακή ζύμη. Χωρίστε το σε 2 μέρη, σκεπάστε τα και αφήστε το για 20 λεπτά.

Για τη γέμιση
Πάρτε οποιοδήποτε το τυρί και ανακατέψτε με ζάχαρη και ασπραδι, χτυπήστε τη μάζα με ένα μπλέντερ εμβάπτισης μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Για γεύση, μπορείτε να προσθέσετε βανίλια ή κομμάτια αποξηραμένων φρούτων ή άλλα γλυκά πρόσθετα.

Πασπαλίζουμε το τραπέζι με αλεύρι και ανοιγουμε κάθε μέρος σε όχι πολυ λεπτό φύλλο.
Απλώστε στο ένα την γέμιση, καλύψτε με το δεύτερο και κόψτε σε τετράγωνα.
Τα μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αλείφετε με χτυπημένο κρόκο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 – 30 λεπτά, αλλά ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο σας.

ΠΗΓΗ: bezzamorochek.com

Προηγούμενο άρθροΗ Πίτα του Βισκού
Επόμενο άρθροΧοιρινές μπριζόλες με μουσταρδάτες πατάτες φούρνου