Μια λαχταριστή πίτα από τη Μακεδονία, με τυρί, πολύ γρήγορα και εύκολα εάν θέλετε κάτι ωραίο και γρήγορα
Δοκιμάστε την, είναι πεντανόστιμη!

ΥΛIΚΑ

 4 αυγά
 2 και 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
 1 φλιτζάνι γιαούρτι
 1/2 φλιτζάνι λάδι
 1 μπέικιν πάουντερ
 ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
 πρέζα αλάτι
 250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
 200 γρ. σπανάκι ή άλλο χόρτο ψιλοκομμένο

*** 1 φλιτζάνι έχει μέγεθος 250 ml
*** ένα θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα μυρωδικά

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Χτυπήστε τα αυγά με ένα σύρμα χειρός σε ένα
μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέστε το γιαούρτι.
Προσθέστε το λάδι και το αλάτι και ανακατέψτε. Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι και το
μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε καλά.
Προσθέστε ψιλοκομμένο το σπανάκι και το τριμμένο τυρί στο τέλος και ανακατέψτε καλά.
Θα γίνει πιο δύσκολο να αναμειχθεί, επειδή το μείγμα θα είναι παχύ, αλλά έτσι πρέπει να
είναι.
Λαδώστε καλά ένα ταψί 22×33 και ρίξτε το μείγμα
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει όμορφο χρυσό
χρώμα και κρούστα στην κορυφή, περίπου 40 – 50 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο σας.

Καλή σας όρεξη!!

Προηγούμενο άρθροΚυπριακές πίτες με ελιές και πιπεριά φλωρίνης
Επόμενο άρθροΦασολάκια με Κρέας…θα αρέσει και στα παιδιά