Aλμυρό κέικ με πατάτα και τυρί φέτα

Συστατικά:

4 αυγά
100 ml. βούτυρο
400 γρ. γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
150 γρ. αλεύρι σίτου
150 γρ. αλεύρι κορν φλαουρ
12 γρ. μπέικιν πάουντερ
σαλάμι ή ζαμπόν
2 βραστές πατάτες
δίσκος ψησίματος 20 cm. / 30 εκ. 
100 γρ. φέτα.
σουσάμι
προθερμασμένος φούρνος 220 βαθμούς 25 λεπτά.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε να αφρίσουν.
Προσθέτουμε το λάδι, γιαούρτι, αλάτι, αλεύρι, κορν φλάουρ, μπεικιν και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός να ομογενοποιηθούν όλα μαζί.

Προσθέτουμε το ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια, και τις πατάτες κομμένες σε κυβάκια και ανακατεύουμε.

Σε ένα ταψάκι που το βουτυρώνουμε πρώτα αδειάζουμε το μείγμα και απο πάνω απλώνουμε την φέτα που την εχουμε κόψει σε κυβάκια και πασπαλίζουμε με σουσάμι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 25 λεπτά.

Βγάζουμε από το φουρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει κόβουμε και σερβίρουμε

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΚοκκινιστό με Ρύζι
Επόμενο άρθροΈνα κλασικό Κεμπαπ I απλά φτιαγμένο στο τηγάνι