Δείτε Επίσης: Κοτόπουλο Ογκρατέν | Κοτόπουλο με Ζυμαρικά σε βελούδινη σάλτσα

Τα συστατικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν:

2 στήθη κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κοματάκια
4 λωρίδες μπέικον κομμένο
3-4 κουταλίες σούπας γάλα
2 αυγά
1 κσ βούτυρο
5-6 μεσαίες πατάτες
1 κρεμμύδι σε φέτες
200 ml Κρέμα γάλακτος
Τυριά της επιλογής σας (Τσενταρ – Παρμεζάνα)
Πιπερι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μπέικον να το σοτάρουμε. Βάζουμε μία κουταλιά βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων για 15”.
Βγάζουμε το λιωμένο βούτυρο ρίχνουμε το γάλα , αυγά και χτυπάμε καλά και ρίχνουμε και πιπέρι στο τέλος.
Λαδώνουμε ένα τετράγωνο πυρέξ και στρώνουμε το 1/3 πατάτες, το μισό κοτόπουλο και το μισό μπέικον.
Περιχύνουμε με το 1/3 μείγμα βουτύρου , 1/3 κρέμα γάλακτος και από πάνω τα κρεμμύδια.
Ξεκινάμε την δεύτερη στρώση με πατάτες, κοτόπουλο,παρμεζάνα, τσένταρ, το υπόλοιπο μπέικον, 1/3 μείγμα βουτύρου, 1/3 κρέμα γάλακτος κρεμμύδια.

Τελευταία στρώση με πατάτες και το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου, κρέμα γάλακτος και τελειώνουμε σκεπάζοντας με τυρί τριμμένο τσένταρ

Σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου στο τέλος ξεσκεπάστε και ψήστε στο γκριλ για άλλα 10 λεπτά να πάρει χρώμα το τυρί και να γίνει τραγανό.
Ετοιμοοοοοοοο κόψτε και σερβίρετε

Δείτε Επίσης: Κοτόπουλο Ογκρατέν | Κοτόπουλο με Ζυμαρικά σε βελούδινη σάλτσα

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΤα υπέροχα κλασικά Πτι Φουρ
Επόμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας…χωρίς πολλά πολλά