Πατάτες Φούρνου

Υλικά

2 κιλά πατάτας (Προτιμάτε τη σάρκα να είναι κίτρινη και όχι λευκή)
Η κίτρινη σάρκα είναι πιο γλυκιά και έχει περισσότερο άμυλο
1 φλιτζάνι (200 gr) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι (200 gr) χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι –
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών κοτόπουλου
1 κουταλιά της σούπας – γεμάτη – μουστάρδα της επιλογής σας
χυμός 1 μεγάλου λεμονιού – 1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε στο ταψί
Φυσικά μπορείτε να τα κόψετε όπως θέλετε – Με αυτόν τον τρόπο – τις πατάτες – Το ψήσιμο τους είναι πολύ πιο εύκολο και πολύ πιο γρήγορο
Μέσα σε ένα μπολ θα ρίξω το χυμό πορτοκάλι και θα διαλύσω τη μουστάρδα και απλά χτυπήστε καλά. Αφήστε το για λίγο στην άκρη
Αρχικά θα προσθέσουμε το ελαιόλαδο και θα προσθέσουμε το μισό αλάτι στις πατάτες μας και ανακατεύουμε καλά
Προσθέστε το πορτοκάλι με τη μουστάρδα και ανακατεψτε με τα χέρια – Θα φτιάξουμε καταπληκτικές πατάτες

Τώρα προσθέστε όλα τα μπαχαρικά μας. Βεβαιωθείτε ότι έχουν παει παντού
Ανακατέψτε ελαφρά δεν θέλουμε τα μπαχαρικά να κατεβούν κάτω τα θέλουμε στην επιφάνεια
Στο κέντρο αραιώνουμε με το δάχτυλό μας τις πατάτες και προσθέτουμε νερό
Το κάνουμε αυτό γιατί δεν θέλουμε τα μπαχαρικά μας να φύγουν απο τις πατάτες μας
Ανακινήστε το ταψί για να πάτε παντού το νερό
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 ° C για 1 ώρα
(Σε περίπτωση που οι πατάτες μας κοκκινίζουν περισσότερο από το κανονικό, καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος) Μπορούμε επίσης να μειώσουμε την ένταση της κουζίνας μας
Στο τέλος όταν οι πατάτες είναι έτοιμες πια 5 λεπτά πριν απενεργοποιήσετε την κουζίνα μας και 
προσθέστε το χυμό λεμονιού

SOS = Μην κάνετε το λάθος – και προσθέστε το λεμόνι – πριν τις βάλετε στο φουρνο – Γιατί οι πατάτες θα σφίξουν και δεν θα μαγειρευτούν γρήγορα

Αυτές οι πατάτες, τόσο κρύες όσο και ζεστές, είναι τέλειες

 

 

Προηγούμενο άρθροΠατάτες φούρνου Ογκρατεν
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικο Κέικ Μήλου της Ραλλούς