Δείτε επίσης: : Χορτοτυρόπιτα του Μήτσου | Η Τυρόπιτα όταν δεν έχετε τίποτα για φαγητό

Τυρόπιτα της Στιγμής

Συστατικά

500 gr τυρί φέτα ή ανθότυρο (το τυρί να είναι καλά τριμμένο)
2 γιαούρτια (360gr συνολικά)
350 μλ Μεταλλικό (Όξινο) Νερό
2 αυγα
80ml λάδι
15 γρ Αλατι
500γρ φύλλο κρούστας

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ, προσθέστε τυρί, γιαούρτι, λάδι, αυγά, μεταλλικό / όξινο νερό και αλάτι Ανακατέψτε τα πάντα καλά για να πάρετε ένα αρκετά λεπτό ομοιόμορφο μείγμα για το τσαλακωμένο φύλο. 

 

 

 

 

 

 

Λαδώστε λίγο ένα στρογγυλό ταψί, στη συνέχεια βάλτε ένα φύλλο και στρώστε το να καλύψει την βάση και πλευρές.


Στη συνέχεια πάρτε ένα ένα όλα τα φύλλα (εκτός από το τελευταίο) βαπτίστε τα μέσα στο υγρό κάντε τα ένα μπόγο και βάλτε τα στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.


Μόλις τελειώσουν ρίξτε λίγο από το μείγμα από πάνω , σκεπάστε με το τελευταίο φίλο, τρυπήστε την πίτα με ένα πιρούνι και απλώστε από πάνω όλο το υπόλοιπο μείγμα.


Βάλτε την στο ψυγείο για 30 λεπτά
Βάζουμε για περίπου 40 λεπτά στους 200 C. Ωστόσο,ελέγξτε την αφού κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά και ξέρετε καλύτερα εσείς. Όταν ψηθεί, χωρίστε την από τις πλευρές με ένα μαχαίρι, γυρίστε την ανάποδα σε ένα πιάτο

κόψτε και σερβίρετε. Ακόμα και όταν κρυώσει, έχει υπέροχη γεύση. Μπορείτε να την αφήσετε στο ψυγείο και να την ψήσετε το πρωί για πρωινό

Δείτε επίσης: : Χορτοτυρόπιτα του Μήτσου | Η Τυρόπιτα όταν δεν έχετε τίποτα για φαγητό

 

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΚέικ με Καρύδι και Σύκο…τέλειο και για πρωινό
Επόμενο άρθροΠικάντικο Κοτόπουλο με ρύζι…για απαιτητικούς