1. Μειωμένος κίνδυνος καρκίνου του παχέος εντέρου
Μαζί με την εξασφάλιση ότι τα τρόφιμα μετακινούνται μέσω του πεπτικού συστήματος σε υγιή ρυθμό, οι χουρμάδες επίσης βοηθούν το ίδιο το έντερο είναι υγιές και απαλλαγμένο από επιβλαβή βακτήρια. Και όταν το πεπτικό σύστημα και το έντερο λειτουργούν καλά, έχουν αποτέλεσμα τον μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.

Μια μελέτη που διεξήχθη από το Τμήμα Τροφίμων και Θρεπτικών Επιστημών διαπίστωσε ότι όσοι κατανάλωναν τους χουρμάδες είχαν βελτιωμένη υγεία του παχέος εντέρου επειδή οι χουρμάδες αύξησαν την ανάπτυξη καλών βακτηρίων, εμποδίζοντας την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του παχέος εντέρου.

2. Θα έχετε γρήγορη, μακρόχρονη ενέργεια


Οι χουρμάδες περιέχουν τα φυσικά σάκχαρα, γλυκόζη, φρουκτόζη και σακχαρόζη που θα σας δώσουν μια γρήγορη έκρηξη ενέργειας όταν τη χρειάζεστε. Και σε αντίθεση με τις ενεργειακές μπάρες ή τα ποτά, οι χουρμάδες περιέχουν και άλλα υγιή συστατικά όπως ίνες, κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που θα διατηρήσουν αυτά τα επίπεδα ενέργειας.

3. Η πεπτική σας υγεία θα βελτιωθεί

Εάν θέλετε να κρατήσετε τα πράγματα στο πεπτικό σας σε τάξη, οι χουρμάδες είναι ακριβώς αυτό που κάνουν για εσάς. Σε ένα μόνο φλιτζάνι με χουρμάδες, θα πάρετε 12 γραμμάρια ινών. Αυτό είναι το 48% της συνιστώμενης ημερήσιας σας πρόσληψης!

Τα σωστά ποσά και τα σωστά είδη ινών μπορούν να ωφελήσουν την πεπτική σας υγεία, εμποδίζοντας τη δυσκοιλιότητα και προωθώντας τις τακτικές κινήσεις του εντέρου. Και οι χουρμάδες είναι σίγουρα το σωστό είδος ινών για να κάνουν αυτή τη δουλειά. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Nutrition διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν 7 χουρμάδες ημερησίως για 21 ημέρες εμφάνισαν βελτιώσεις στη συχνότητα των κοπράνων και στην αύξηση των κινήσεων του εντέρου σε σύγκριση με το πότε δεν έτρωγαν χουρμάδες.

4. Θα μπορούσατε να είστε πιο έξυπνοι


Οι χουρμάδες περιέχουν βιταμίνη Β6 που έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την απόδοση του εγκεφάλου βοηθώντας το σώμα να κάνει σεροτονίνη και νορεπινεφρίνη. Η σεροτονίνη με τη σειρά της ρυθμίζει τη διάθεση και η νορεπινεφρίνη βοηθά το σώμα σας να αντιμετωπίσει το άγχος. Αντίθετα, η έρευνα έχει δείξει ότι τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β6 συνδέονται με την κατάθλιψη.
Έτσι, όταν ο εγκέφαλός σας είναι ξεκάθαρος από το στρες και με καλή διάθεση, τότε και η νοημοσύνη είναι καλύτερη και έτοιμη να μάθει και να διατηρήσει πληροφορίες.

5. Θεραπεία για αιμορροΐδες
Οι αιμορροΐδες είναι φλέβες στον πρωκτό και στο ορθό σας, έχουν φλεγμονή και πρήξιμο. Αυτό προκαλείται συχνά από τη δυσκοιλιότητα σε αυτή την περιοχή δηλαδή στο άκρο της πεπτικής οδού. Πρόκειται για μια φοβερή και συχνά πολύ οδυνηρή κατάσταση που ευτυχώς μπορεί να αντιμετωπιστεί και ακόμη και να αντιστραφεί μέσω μιας αλλαγής στη διατροφή για τη μείωση της δυσκοιλιότητας.

Πολλοί γιατροί συστήνουν μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, και αυτό περιλαμβάνει χουρμάδες για να βοηθήσουν τα κόπρανα να μετακινηθούν κατά μήκος έτσι ώστε οι αιμορροΐδες σας να μπορούν να επουλωθούν.

6. Βελτιώστε το καρδιαγγειακό σας σύστημα


Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι αρκετούς χουρμάδες σε σειρά για μεγάλο χρονικό διάστημα για να βοηθήσει μια καταπονεμένη καρδιά.

Είναι αλήθεια. Το κάλιο που περιέχεται σε αυτό το φαινομενικά μαγικό μικρό φρούτο έχει βρεθεί μειώνοντας την LDL (κακή χοληστερόλη) που προκαλεί μπλοκαρίσματα στις αρτηρίες που οδηγούν σε εγκεφαλικό επεισόδιο και ακόμη και καρδιακή προσβολή. Μια μελέτη σε ηλικιωμένες γυναίκες διαπίστωσε ότι η υψηλή πρόσληψη καλίου σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου και θνησιμότητας.

ΠΗΓΗ

*Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.

Προηγούμενο άρθροΜπαλαβαδάκια με σιρόπι πορτοκάλι….πολύ εύκολο
Επόμενο άρθροΤιραμισού με baileys…ένα εντυπωσιακό και εύκολο γλυκό