Κρέμα Μπισκότο-Σοκολάτα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
για 6 μερίδες:

12 -14 μπισκότα πτιμπερ
καφές γαλλικός ή καπουτσίνο
2 αυγα
4 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές αλεύρι
1/2 λίτρο γάλακτος, φλούδα λεμονιού
φουντούκια τριμμενα
Ψιλοκομμένη μαυρη σοκολάτας

Εκτέλεση

Προετοιμάστε ένα φλιτζάνι καφέ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και την φλούδα λεμονιού και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα δίσκο ή ταψάκι στρώνουμε 12 μπισκότα πτι μπερ.
Μουσκεύουμε καλά όλα τα μπισκότα με κουταλιές καφές και αφήνουμε στην άκρη
Σε ένα κατσαρολάκι σπαμε τα 2 αυγά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε και το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αφαιρούμε το ζεστό γάλα από την φωτιά αφού πρώτα απομακρυνουμε την φλυδα λεμονιού και ξεκινάμε να το χύνουμε σιγά σιγά μέσα στο μείγμα ζάχαρης-αυγού-αλευριού και ανακατεύουμε έντονα.
Βάζουμε την κατσαρόλα πίσω στην φωτιά και ανακατεύουμε για περίπου 4 λεπτά μέχρι να πήξει.
Αδειάζουμε την κρεμουλα πάνω στα μπισκότα και την ισιώνουμε να τα καλύψει πλήρως.
Πασπαλίζουμε με φουντουκιά (αρκετή ποσότητα) και λίγο σοκολάτα με τον τριφτη


Mπορούμε να το απολαύσουμε αμέσως ή να το βάλουμε στο ψυγείο για να το σερβίρουμε κρύο


Ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι την σοκολάτα.
Σερβίρουμε την κρέμα σε μπολάκι και πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΤρίγωνα τυροπιτακια τριών τυριών (χωρίς φέτα)
Επόμενο άρθροΓιαπράκια Αυγολέμονο της Μυτιληνιάς