Πατατόπιτα

Υλικά

2 πατάτες,
2 αυγα,
2 ποτήρια αλεύρι,
1 ποτήρι κρασιου γάλα,
1 φλιτζάνι λάδι,
1/2 φλιτζάνι τυρί ή φέτα,
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα,
1 χούφτα ψιλοκομμένο άνηθο,
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι,
Μπλε σπόροι παπαρούνας για την κορυφή.

Προετοιμασία

Κόψτε τις πατάτες σε κύβους και βράστε τις,
Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι,
Προσθέστε γάλα και λάδι και χτυπήστε,
Προσθέστε σταδιακά κοσκινισμένο αλεύρι, αλάτι και μαγειρική σόδα και χτυπήστε ελαφρά,
Προσθέστε τον άνηθο ψιλοκομμένο,
Προσθέστε τις πατάτες και το τυρί και ανακατέψτε,
Ρίξτε το μείγμα σε ένα λαδωμένο πυρεξ φούρνου 23 * 30 cm και ισιώστε το,
Πασπαλίστε σπόρους μπλε παπαρούνας σε αυτό,
Ψήνουμε στον προ θερμασμένο φούρνο 180 μοιρών μέχρι να ροδίσει η κορυφή.

 

Προηγούμενο άρθροΜακαρόνια Φούρνου με Φέτα
Επόμενο άρθροΚουλουράκια Κανέλας Μυτιλήνης