Δείτε Επίσης: Μπακλαβάς Ρολό-Σαραγλί της Μαρί | Μπακλαβάς ρολάκια με καρύδι και φυστίκι Αιγίνης

Ρολός Μπακλαβά

Πεντανόστιμο και τραγανό, το Ρολό Μπακλαβά είναι η ιδανική επιλογή για να γλυκάνετε κάθε σας στιγμή!

Εδώ είναι μερικοί λόγοι για να το αγαπήσετε:

  • Φτιαγμένο με αγάπη: Το Ρολό Μπακλαβά φτιάχνεται με τα πιο αγνά υλικά, όπως λεπτό φύλλο κρούστας, πλούσιο σιρόπι και αρωματικό χαρμάνι ξηρών καρπών.
  • Πλούσια γεύση: Η τραγανή υφή του φύλλου κρούστας συνδυάζεται μοναδικά με το γλυκό σιρόπι και την γεμάτη γεύση ξηρών καρπών, δημιουργώντας ένα γλυκό που θα σας ενθουσιάσει.

  • Ιδανικό για κάθε περίσταση: Το Ρολό Μπακλαβά ταιριάζει τέλεια για κάθε περίσταση, είτε θέλετε να γλυκάνετε τον καφέ σας, είτε να προσφέρετε ένα ξεχωριστό γλυκό σε φίλους και καλεσμένους.
  • Εύκολο στη μεταφορά: Το Ρολό Μπακλαβά διατίθεται σε πρακτική συσκευασία, που το καθιστά ιδανικό για να το πάρετε μαζί σας παντού.

Δοκιμάστε το Ρολό Μπακλαβά σήμερα και ανακαλύψτε την απόλαυση σε κάθε μπουκιά!

Υλικά

12 φύλλα κρούστας (1 πακέτο)
600 γρ. καρύδια
180 γρ. ζάχαρη
3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
2 ½ κουτ. γλ. κανέλα
½ κουτ. γλ. γαρύφαλλο
225 γρ. Χωριό Βιολογικό Βούτυρο Αγελάδος
γιατί το σιρόπι
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι ώστε να κρυώσει. Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού για 3-4’ (από το σημείο βρασμού) και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Τρίβουμε τα καρύδια στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, τη φρυγανιά, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο.
  3. Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας, βουτυρώνυμε ελαφρά με ένα πινέλο και πασπαλίζουμε με το μείγμα καρυδιών σε όλη την επιφάνεια. Σκεπάζουμε με δεύτερο φύλλο, βουτυρώνουμε πάλι ελαφρά και πασπαλίζουμε με το μείγμα. Σκεπάζουμε με τρίτο φύλλο, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και τέλος, με τέταρτο φύλλο με την ίδια διαδικασία.
  4. Τυλίγουμε σιγά-σιγά σε σφιχτό ρολό από τη μεγάλη πλευρά. Μόλις φτιάξουμε το ρολό, κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου δύο δαχτύλων. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 25×35εκ. με τη στρογγυλή τους επιφάνεια προς τα πάνω. Συνεχίζουμε ομοίως με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για 30’ – 40’ (αναλόγως το φούρνο, να ροδίσουν). Βγάζουμε το ταψάκι και σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι. Στη συνέχεια, προσεκτικά γυρνάμε το κάθε ρολάκι από την ανάποδη ώστε να τραβήξει σιρόπι και από την άλλη πλευρά. Σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο για να μην ξεραθούν.

Δείτε Επίσης: Μπακλαβάς Ρολό-Σαραγλί της Μαρί | Μπακλαβάς ρολάκια με καρύδι και φυστίκι Αιγίνης

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ  https://domacirecepti.net/bosanske-ruzice-djul-pita/

Προηγούμενο άρθροΤο πιο σιροπιαστό Κέικ που έχετε δοκιμάσει
Επόμενο άρθροΓεμιστές Κρέπες με κιμά στο φούρνο