Αφράτο Κουλούρι

Υλικά

100 ml φυτικού ελαίου
100 ml γάλα
1 ασπράδι αυγού
100 γραμμάρια ζάχαρης άχνη
3,5 φλιτζάνια αλεύρι 350 γραμμάρια
1,5 συσκευασίες μπέικιν πάουντερ
1 πακέτο ζάχαρη βανίλιας
Ψήνουμε σε φούρνο 180 ° C για 20 λεπτά.

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι, γάλα, ασπράδι, ζάχαρη, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε το αλεύρι, μπεικιν, βανίλια και ανακατέψτε με το χέρι μέχρι να πάρει μια συνοχή ζύμης και ζυμώστε μέχρι να πάρετε μια ζύμη που δε κολλάει στα χέρια και είναι μαλακή.
Σκεπάστε την ζύμη και αφήστε την 30-40 λεπτά σε ένα ζεστο μέρος να φουσκώσει.
Βγάλτε μετά την ζύμη στο πάγκο σας πατητέ την να φυγει ο αέρας και χωρίστε σε 9 ισα μέρη.


Πάρτε κάθε ένα κομμάτι και πλάθετε σε μια μπάλα.
Περνούμε μία μία μπάλα και την ανοίγουμε σε ένα μακρόστενο οβάλ σχήμα και την χαράζουμε είτε με ένα μαχαίρι ή μια ρόδα κοπής πίτσας με 6 χαρακιές όπως βλεπετε στην φωτό.


Τυλίγετε την ζύμη διαγώνια και κάνετε ένα κορδόνι το στρίβετε και λίγο και ενώνετε τις 2 άκρες να φταίξετε το κουλούρι.


Συνεχίζετε μέχρι να εξαντλήσετε όλη την ζύμη.
Βάζετε τα κουλούρια σε ένα δίσκο στρωμένο με χαρτί ψησίματος και το αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού.


Ψήνουμε σε προθερμσασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Βγάζουμε απο το φουρνο και πασπαλίζουμε με ζαχαρη άχνη.

Ετοιμαααααααααααα

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακή Τυρόπιτα Στριφτάρι…πίτα για το γιορτινό τραπέζι
Επόμενο άρθροΠως να κάνετε νόστιμα και φουσκωτά τυροπιτάρια