Αφράτα και Φουσκωτά ψωμάκια

Είναι τόσο αρωματικά που όλοι οι γείτονες ζήτησαν τη συνταγή!

Υλικά

1,5 φλιτζάνι ζεστό γάλα
1 πακέτο ξηρής μαγιάς (10 γραμμάρια)
1 κουτάλι ζάχαρης
4 φλιτζάνια αλεύρι σίτου (200 ml)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Γάλα και λευκό σουσάμι
Φυτικό λάδι για τηγάνισμα.

Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το γάλα, την μαγιά, ζάχαρη, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι, και αναμιγνύουμε να πάρει μία συνοχή ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μαλακή και μη κολλώδης ζύμη. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε για 30 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.

Αλευρώνουμε το πάγκος μας και ρίχνουμε την ζύμη και την ζυμώνουμε λίγο ακόμη
Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 κομμάτια και σχηματίζουμε μπάλες .
Παίρνουμε μία-μία τις μπάλες τις ισώνουμε λίγο με το χέρι, αλείφουμε με γάλα και τις βουτάμε μέσα στο σουσάμι από την μεριά του γάλακτος.

Μετα τις βάζουμε στο πάγκο ρίχνουμε λίγο αλεύρι και τις ανοίγουμε με τον πλάστη στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου και τις κόβουμε στα 4 και κάνουμε 4 ξεχωριστά ζυμαράκια.


Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε μέχρι την μέση φυτικό λαδι αφήνουμε να κάψει και τηγανίζουμε τα ζυμαράκια.


Αρχίζουν να φουσκώνουν και μόλις πάρουν χρώμα από κάτω τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.

Μόλις τηγανιστούς τα βγάζουμε σέ ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι.

Ετοιμααααααααααααα

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΨωμί Φρέσκο και αφράτο
Επόμενο άρθροΜπισκότα σοκολάτας που λιώνουν στο στόμα