Ψωμί σε σακούλα ψησίματος!

Αλλά η συνταγή μου για τη ζύμη είναι λίγο διαφορετική!

Υλικά:

500 ml Βουτυρόγαλα*,
1 κουταλιά αλάτι,
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη,
1 πακέτο ξηρή μαγιά,
αλεύρι σχεδόν ένα κιλό (800 -900 γρ. ).

Προετοιμασία:

Ζέσταινα το βουτυρόγαλα, πρόσθεσα τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακάτεψα με ένα σύρμα, πρόσθεσα σταδιακά το αλεύρι και ζύμωσα μια μαλακή αντικολλητική ζύμη, την άφησα σε ένα μπολ τυλιγμένο να φουσκώσει.


Βγάζω την ήδη φουσκωμένη ζύμη και την διαμόρφωσα όπως στην φωτό.

Το έβαλα σε σακουλάκι φούρνου, το έδεσα (χωρίς τρύπα στο σακουλάκι),

το έβαλα στο ταψί του φούρνου και έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Σούπερ νόστιμο σπιτικό ψωμί!
Δεν είχε πολύ καλή όψη, αλλά η γεύση είναι μοναδική!!

Καλή Επιτυχία

* Έχετε μια συνταγή που απαιτεί το βουτυρόγαλα αλλά σίγουρα δεν υπάρχει στο ψυγείο σας. Στο εξωτερικό είναι σαφώς διαδεδομένο και βρίσκεται σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Αν αναρωτιέστε γιατί να χρησιμοποιήσω βουτυρόγαλα, η απάντηση είναι ότι το χρειαζόμαστε στις συνταγές που χρησιμοποιούν σόδα ζαχαροπλαστικής γιατί η σόδα χρειάζεται όξινο περιβάλλον για να φουσκώσει. Πάμε να δούμε πως μπορείτε να το αντικαταστήσετε :

Για 100 ml φρέσκο γάλα βάζουμε και ανακατεύουμε 1 κουταλιά σούπας μηλόξυδο ή χυμό λεμόνι. Το αφήνουμε για 5 λεπτά και θα δούμε ότι είναι σαν να έχει κόψει. Έπειτα το χρησιμοποιούμε.

Προηγούμενο άρθροΓι’ αυτό είναι χρήσιμο να βάζετε λίγο ξύδι στο πλυντήριο
Επόμενο άρθροΨητά μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες…έτσι γίνεται πολύ νόστιμο