Εκμεκ με τσουρέκι

Υλικά

7-8 Φέτες τσουρεκιού Συνταγή για τσουρέκι.​
90 γρ βούτυρο ή Μαργαρίνη

ΣΙΡΟΠΙ
430 γρ. ζάχαρη
260 γρ. νερο
2-3 σταγόνες έλαιο πικραμύγδαλο (προαιρετικά)
1 ξυλάκι κανέλας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κορν φλάουερ
950 γρ. γάλα 3,5% λιπαρά
μαστίχα Χίου τριμμένη ή 25 γρ. ροδόνερο
2 σταγόνες έλαιο πορτοκαλιού

Σαντιγί

Για ένα ταψάκι 30 εκ

Εκτέλεση

Κόβουμε σε φέτες το τσουρέκι μας. Έχουμε λιώσει λίγο βούτυρο και ρίχνουμε στον πάτο του ταψιού μας. Τοποθετούμε τις φέτες του τσουρεκιού στο ταψί καλύπτοντας χωρίς κενά.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο πάνω απ τις φέτες του τσουρεκιού. Ρίχνουμε και λίγη κανέλα πάνω στο τσουρέκι και το βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 20 λεπτά έως ότου ροδίσει.
Όσο ψήνεται το τσουρέκι φτιάχνουμε το σιρόπι. Σ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το ξυλάκι, της κανέλας και τις σταγόνες πικραμύγδαλο.
Το βάζουμε να βράσει περίπου όταν κοντεύει να βγει από τον φούρνο το τσουρέκι. Βράζουμε για 4 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει.
Βγάζουμε απ τον φούρνο το τσουρέκι και όπως είναι ζεστό το σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι.

Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ώσπου να κάνουμε την κρέμα.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά της κρέμας και σε μέτρια φωτιά τοποθετούμε την κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Σαν αρωματικό στην κρέμα μπορείτε να βάλετε η έλαιο πορτοκαλιού η ροδόνερο.
Αποσύρουμε απ τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα μας πάνω στις φέτες του τσουρεκιού. Την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Όταν κρυώσει η κρέμα φτιάχνουμε σαντιγί είτε έτοιμη απ το μεταλλικό κουτάκι είτε φυτική.
Απλώνουμε την σαντιγί στην επιφάνεια της κρέμας η με το κορνέ κάνουμε σχέδια ώστε να γίνει πιο εντυπωσιακό.
Ρίχνουμε αμύγδαλα καβουρδισμένα φιλέ για το τελείωμα.
Ένα απίστευτα νόστιμο και διαφορετικό γλυκό που θα σας καταπλήξει.
Φτιάξτε το οπωσδήποτε!!!

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚοκκινιστό Μοσχάρι με μανιτάρια
Επόμενο άρθροΜοσχάρι τας Κεμπάπ