Κρεμώδες και νόστιμο κέικ 

Παράδεισος για τον ουρανίσκο σας!

Υλικά

Μπισκότο
-7 ασπράδια αυγών
-7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
-7 κουταλιές της σούπας αλεύρι
-3 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό
Εμποτισμός
-100 μλ γάλα
-Λίγο ρούμι

Κρέμα
-7 κρόκοι αυγών
-7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
-6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
-1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ
-800 ml γάλα
-250 γρ μαργαρίνη ή βουτυρο
-1 σαντιγί morfat
-50 γρ σοκολάτα

Παρασκευή

Μπισκότο:
Ανακατεύουμε 7 ασπράδια και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, το αλεύρι και το νερό. Τοποθετούμε το μπισκότο σε βουτυρωμενο ταψί και το ψήνουμε στους 160’C μέχρι να ροδίσει
(περίπου 25 λεπτά). Βγάζουμε το μπισκότο μόλις πάρει χρώμα. Αφήστε να κρυώσει. Όταν κρυώσει το μπισκότο, το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα και το περιχύνουμε με γάλα και λίγο ρούμι.

Κρέμα:
Ανακατεύουμε καλά τους κρόκους των αβγών, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κορν φλαουρ και 100 Ml γάλα.
Προσθέστε το μείγμα σε 700 ml ζεστό γάλα και ανακατέψτε για 5 λεπτά.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Όταν κρυώσει η κρέμα προσθέτουμε μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε την έτοιμη κρέμα πάνω από το μπισκότο. Ετοιμάζουμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες της σακούλας και καλύπτουμε το κέικ.

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και πασπαλίζουμε πάνω από το κέικ!

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστό Παντεσπάνι
Επόμενο άρθροΤο αγαπημένο μου κέικ trilece