ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ!!

Πρόσφατα έφτιαξα τυροπιτάκια Κουρού με μια συνταγή που χρησιμοποίησε απλά υλικά και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό! Η ζύμη ήταν τραγανή και βουτυρένια, ενώ η γέμιση τυριού ήταν πλούσια και γευστική.

Αυτό που μου άρεσε:

  • Η ευκολία της συνταγής: Τα υλικά είναι απλά και εύκολα να βρεθούν, ενώ η διαδικασία είναι γρήγορη και απλή.
  • Η γεύση: Η ζύμη ήταν τραγανή και βουτυρένια, ενώ η γέμιση τυριού ήταν πλούσια και γευστική.
  • Η ευελιξία: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά στη γέμιση, όπως πιπεριές, μανιτάρια ή ελιές, για να δημιουργήσετε διαφορετικές γεύσεις.

Συμβουλές:

  • Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο είναι κρύο πριν το κόψετε στο αλεύρι.
  • Ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
  • Μην ανοίξετε τη ζύμη πολύ λεπτή, αλλιώς τα τυροπιτάκια θα γίνουν σκληρά.
  • Αλείψτε τα τυροπιτάκια με αυγό πριν τα ψήσετε, για να δώσετε χρώμα και γυαλάδα.

Συνολικά, τα τυροπιτάκια Κουρού είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο και εύκολο σνακ ή γεύμα. Η απλή συνταγή, η γευστική ζύμη και η πλούσια γέμιση τυριού τα καθιστούν ένα αγαπημένο στους μικρούς και στους μεγάλους.

Βαθμολογία: 5/5

Θα τα ξαναφτιάξω σίγουρα!

Συνταγή:

200 ml καλαμποκελαιο
200 ml γάλα ή γιαούρτι
250 γρ φρέσκο βούτυρο
1 κουταλάκι αλάτι
1 φακελάκι μπέικιν
700-800 γραμμαρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κάνω μπαλάκι, ανοίγω το πιτάκι και βλέπω αν μπορώ να σηκώσω το ζυμάρι για να κλείσω το τυροπιτακι..αν μου διαλύεται, συμπληρώνω λίγο ακόμα αλεύρι)
ΥΓ. Η ζύμη θα είναι κάπως τριφτή,γι’αυτό τον λόγο,το κάνουμε μπαλάκι στο χέρι μας και μετά το πατάμε στον πάγκο με την παλάμη μας..με προσοχή κλείνουμε πιάνοντας με τρόπο 😉

  

Γέμιση
Χρησιμοποιώ 400 γραμμάρια φέτα ανακατεμένη με 1 αυγό και 1 κρόκο (το ασπράδι το κρατάω για το αλοιμμα στο τέλος,αραιωμένο με λίγο νερό ή γάλα)
Ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ενα χρυσαφένιο χρώμα, μην παραψηθούν

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα,σπανακοτυρόπιτα και πρασοτυρόπιτα με δικό μου φύλλο
Επόμενο άρθροΜιλφέιγ(MILLE-FEUILLE)…με δική μου κρέμα