Τηγανητοί κολοκυθοανθοί

Τα υλικά

30-40 λουλούδια κολοκυθιού καθαρισμένα. Αφαιρέστε τα φύλλα και τους στήμονες (κίτρινο μπουμπούκι στη μέση)
1/2 φλιτζάνι βασιλικός ψιλοκομμένος
2 κούπες Αλεύρι
3/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
1 κουτί μπύρα ή νερό

Εκτέλεση

Καθαρίστε τα λουλούδια και ξεπλύνετε,
Πασπαλίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και αφήνουμε να σταθεί για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, στύψτε το επιπλέον νερό.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τους ανθούς ψιλοκομμένους,Βασιλικός, Αλεύρι, αλάτι, τυρί, μπύρα ή νερό και ανακατεύουμε καλά αν το κουρκούτι είναι πηχτό προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.

Δεν το θέλετε να ειναι πολυ υδαρη.
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι μέχρι να καψει καπως.
Προσθέστε περίπου μια κουταλιά της σούπας κουρκούτι στο λάδι και τηγανίστε μέχρι να ροδίσει, στη συνέχεια αναποδογυρίστε και τηγανίστε την άλλη πλευρά.


Αφαιρέστε και τοποθετήστε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Πασπαλίζω με λίγο αλάτι και τυρί παρμεζανα.

Καλή απολαυση

ΠΗΓΗ: Liz Spry

Προηγούμενο άρθροΤάρτα με Σιμιγδαλένιο Χαλβά….είναι απίστευτος
Επόμενο άρθροΜπριζόλες κιμά