Ψωμοκεφτέδες

Υλικά

Μπαγιάτικο ψωμί 500 γρ
Γάλα πλήρες 250 ml
Μέτρια αυγά 1
Πεκορινο τριμμένο 50 γρ
1 κλωνάρι μαϊντανός
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 1 κ.γ
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι 

για το πανάρισμα
Μέτρια αυγά 1
Φρυγανιά για γεύση
Αλάτι

για το τηγάνισμα
Σπορελαιο

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσετε τους ψωμοκεφτέδες, ξεκινήστε με τα υλικά για τη ζύμη:
ψιλοκόψτε το κλωνάρι μαϊντανού και κρατήστε το στην άκρη. Στη συνέχεια, πάρτε το μπαγιάτικο ψωμί (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκο ​​ψωμί),
χωρίστε το στη μέση, το κόβουμε σε φέτες και αφαιρούμε την κρούστα.

Έπειτα παίρνουμε την ψίχα και την κόβουμε χοντρικά σε κύβους. Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γάλα (πληρες ή μερικώς αποβουτυρωμένο),
προσθέτουμε τους κύβους της φρυγανιάς και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για λίγα λεπτά πολτοποιώντας τα με ένα πιρούνι.
Όταν η ψίχα έχει απορροφήσει όλο το γάλα, το μείγμα θα είναι έτοιμο. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το αυγό και τριμμένο τυρί

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σκόρδο ψιλοκομμένο, τέλος προσθέτουμε το λάδι και αλάτι και πιπέρι για γεύση.
Στη συνέχεια ξεκινήστε να ανακατεύετε το μείγμα με τα χέρια σας.
Όταν έχετε ανακατέψει όλα τα υλικά1 , μπορείτε να ξεκινήσετε να πλάθετε τα κεφτεδάκια σας (14-15): με αυτή τη ζύμη θα πάρετε 27 από 35 γρ περίπου το καθένα.

Όταν τελειώσετε τη ζύμη, μπορείτε να ετοιμάσετε το πανάρισμα:
σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε τη φρυγανιά, σε ένα άλλο χτυπάτε το αυγό με μια πρέζα αλάτι. Στη συνέχεια, βυθίστε πρώτα κάθε κεφτεδάκι στο χτυπημένο αυγό,
μετά το περνάμε σε τριμμένη φρυγανιά. Συνεχίζουμε έτσι για όλους τους κεφτέδες, κάνοντας το πανάρισμα να κολλήσει καλά γύρω-γύρω.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε άφθονο σπορέλαιο. Μετά από 1-2 λεπτά, βουτάμε μια πρέζα τριμμένη φρυγανιά στο λάδι και αν τσιτσιρίζει τότε είναι έτοιμο για
τηγάνισμα. Βουτάμε λίγους κεφτέδες τη φορά στο βραστό λάδι για να αποφύγετε να χαμηλώσετε πολύ τη θερμοκρασία του τελευταίου.
Οταν ροδίσουν τα στραγγίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.
Μπορείτε να σερβίρετε τα μπαλάκια του ψωμιού ζεστά ή χλιαρά!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠάστα ταψιού καραμέλα που είναι απλά μια σκέτη απόλαυση
Επόμενο άρθροΣπιτικό κρεμμυδόψωμο.