Εύκολα Πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά

3 φλιτζάνια αλεύρι
Μισό φλιτζάνι φυτικό λάδι
Μισό φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
Μισό φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαχλεπι
Λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)
Τσίμπημα αλατιού
Μικροί σπόροι μαύρο κιμινο (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα

Για επάλλειψη
1 αυγό διαλυμένο σε νερό
Σουσάμι για πασπαλισμό

Εκτέλεση

Χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε το αλέυρι λίγο λίγο, ενώ χτυπάτε με το μίξερ, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει πολύ.
Τυλίξτε τη ζύμη για τα κουλουράκια με μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Τοποθετήστε τη ζύμη για τα κουλουράκια σε μια καθαρή επιφάνεια. Τσιμπήστε λίγη από τη ζύμη και σχηματίστε μια λωρίδα με τα χέρια σας. Φτιάξτε το κάθε κουλουράκι στο σχήμα που θέλετε

Σε ένα μικρό μπολάκι βάλτε τους κρόκους και μια κουταλιά νερό και ανακατέψτε με ένα πιρούνι. Με ένα πινελάκι περάστε ελαφριά πάνω από τα κουλουράκια για να γλασαριστούν και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤα πιο υπέροχα κουλουράκια του Καφέ ή Τσάι
Επόμενο άρθροΗ Κρέμα καραμελέ της μαμάς μου