Τηγανιτοί κολοκυθοκεφτέδες

2 μεσαία κολοκυθάκια (γύρω στα 300 γρ)
1 μικρό κρεμμύδι.
100 g ψωμιού,
70 g σκληρό τυρί (ιδανικά κεφαλοτήρι, αλλά το τσένταρ λειτουργεί καλά)
70 γρ. αλεύρι σκέτο.
2 κουταλιές άνηθο
2 κουταλιά μαϊντανό (ο φρέσκος είναι καλύτερος αλλά και ο αποξηραμένος είναι καλός)
αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο.

Εκτέλεση

Αυτά είναι αγαπημένα μου και είναι υπέροχοι για ελαφρύ μεσημεριανό ή ως μέρος ενός μεζέ.
1. Χοντροκομμένα δύο μεσαία κολοκυθάκια (γύρω στα 300 γρ) και ένα μικρό κρεμμύδι σε ένα μπολ. Προσπαθήστε να τα στείψετε όσο το δυνατόν περισσότερο να φύγει η υγρασία για να αποφύγετε το μείγμα να γίνει πολύ ρευστό.
2. Στη συνέχεια, προσθέστε 100 g ψωμιού, 70 g σκληρό τυρί (ιδανικά κεφαλοτήρι, αλλά το τσένταρ λειτουργεί καλά) και 70 γρ. αλεύρι σκέτο.
3. Προσθέστε 2 κουταλιές άνηθο και 2 κουταλιά μαϊντανό(ο φρέσκος είναι καλύτερος αλλά ο αποξηραμένος είναι καλός), αλάτι, πιπέρι και ραντιστε με λίγο ελαιόλαδο.

 


4. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.


5. Τοποθετήστε ένα απλό αλεύρι σε ένα μπολ. Πάρτε μια χούφτα από το μείγμα και σχηματίστε ένα μπιφτέκι. Περάστε το από το αλεύρι και επαναλαμβάνουμε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το μείγμα.


6. Τηγάνιστε σε μπολικο λάδι, γυρίζοντας κάθε δύο λεπτά μέχρι το απ’εξω να είναι χρυσό καφέ και να έχει ψηθεί στη μέση. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠεντανόστιμη κοτόπιτα με μπεσαμελ και σφολιάτα
Επόμενο άρθροΚάντε το μπαγιάτικο ψωμί ένα Υπέροχο Σκορδόψωμο