Τρίγωνα Πανοράματος με κρέμα και σαντιγι

Μία απολαυστική συνταγή για τα Τρίγωνα Πανοράματος, το γλυκό για το οποίο η Θεσσαλονίκη «ανηφόριζε» για να απολαύσει αυτό το υπέροχο γλυκάκι 

Υλικά

για το φύλλο:
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
200 γρ. βούτυρο για άλειμμα

για το σιρόπι:
500 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό

για την κρέμα
Γαλα φρεσκο 250 ml
Κρεμα γαλακτος 250 ml
Ζαχαρη 80 γρ.
Βανιλια 1 καψουλακι
Αβγα 1 ολοκληρο
Αβγα 3 κροκους
Κορν φλαουρ κοσκινισμενο 20 γρ.
Αλευρι κοσκινισμενο 20 γρ.
Αλατι 1 πρεζα

για διακόσμιση
Γκαρνι ζαχαροπλαστικης με γευση βανιλιας 1 φακελο
Γαλα παγωμενο 200 ml

Εκτέλεση

Πρώτα το σιρόπι για να κρυώσει, για το οποίο θα πρέπει να βάλεις σε μια κατσαρόλα το νερό μαζί με την ζάχαρη και να τα αφήσεις να
πάρουν μία βράση μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη, για να βγάλεις την κατσαρόλα από το μάτι και να αφήσεις το σιρόπι να
κρυώσει.

Πως θα φτιάξεις τα τρίγωνα.
Αρχικά, λιώσε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και κόψε το κάθε φύλλο από την στενή του μεριά κάνοντας τρεις λωρίδες.
Προσοχή στο βουτύρωμα γιατί είναι σίγουρα πολύ βασικό για να βγουν τραγανά και νόστιμα τα τρίγωνα.
Βουτύρωσε λοιπόν την πρώτη λωρίδα με ένα πινέλο και βάλε από πάνω την δεύτερη για να την βουτυρώσεις και στο τέλος πρόσθεσε την τρίτη.
Δίπλωσε τα όλα μαζί σαν να κάνεις τρίγωνα πιτάκια και κόψε το φύλλο που προεξέχει, αλλά και το μεγάλο τρίγωνο που έφτιαξες σε 2 μικρά με τον τροχό που κόβεις την πίτσα.

Έπειτα, πάρε ένα κομμάτι λαδόκολλα και κάνε μικρά μπαλάκια για να γεμίσεις τρίγωνα σου, ώστε να κάνουν την τρύπα μετά το ψήσιμο και να μην βγουν κλειστά. Τέλος, βάλε ένα κομμάτι λαδόκολλα στο ταψί και ράντισε τα τρίγωνα με λίγο βούτυρο για να τα ψήσεις στον αέρα στους 170 για περίπου 25 λεπτά.
Μόλις περάσουν τα 25 λεπτά και τα βγάλεις από τον φούρνο, έτσι όπως είναι ζεστά ακόμη, βούτηξε τα στο κρύο σιρόπι για λίγο φροντίζοντας να τα γυρίσεις και από τις 2 μεριές. Για να στραγγίξουν μπορείς να τα βάλεις σε μία σχάρα.
Εννοείται ότι τώρα θα πρέπει να αφαιρέσεις από μέσα τα μπαλάκια και να γεμίσεις τα τρίγωνα με την κρέμα που έφτιαξες, χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Για την κρεμα
Βαζουμε σε κατσαρολιτσα το γαλα με την κρεμα γαλακτος να ζεσταθουν.
Σε μπολ χτυπαμε τα αβγα με το αλατι,την ζαχαρη.
Στην συνεχεια προσθετουμε το κορν φλαουρ με το αλευρι και συνεχιζουμε το χτυπημα.
Παιρνουμε το ζεστο γαλα με την κρεμα γαλακτος και τα προσθετουμε σιγα σιγα στο μιγμα αβγων χτυπωντας τα συνεχως.
Στην συνεχεια αδειαζουμε ολο το μιγμα παλι μεσα στην κατσαρολιτσα.
Την τοποθετουμε παλι στην φωτια και ανακατευουμε συνεχως.
Μεχρι να δουμε οτι η κρεμα μας εχει δεσει.
Την αδειαζουμε σε μεταλλικο μπολ να κρυωσει πολυ πιο ευκολα,και καλυπτουµε ακουµπωντας επανω στην επιφανεια της µεµβρανη για να μην πιασει κρουστα.
Αφου κρυωσει την χτυπαμε λιγο να αφρατεψει γεμιζουμε ενα-ενα τα τρίγωνα με σακουλα ζαχαροπλαστικής με την κρεμα αφηνοντας ενα μικρο κενο για να διακοσμησουμε με την σαντιγι.
Για την σαντιγι χτυπαμε τον ενα φακελο με 200 ml παγωμενο γαλα για 5 λεπτα και γαρνιρουμε τα τριγωνα μας

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΦανταστικά και απλά μαρμαρένια κουλούρια – ψημένα σε περίπου 20 λεπτά!
Επόμενο άρθροΥπέροχα σταφιδόψωμα με ζύμη κρουασάν