Ζαμπονοτυροπιτάκια

Συστατικά ζύμης:

400 ml γιαούρτι
200 ml λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
800 γρ αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ

Για γέμιση:
300 γραμμάρια ζαμπόν
250 γραμμάρια ανθότυρο
100 ml κέτσαπ

Για επικάλυψη και πασπάλισμα:
1 κρόκος αυγού
σουσάμι

Παρασκευή:

Ανακατεύουμε γιαούρτι και λάδι. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε τη ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη. Φτιάξτε 10 μπάλες από κάθε μέρος.
Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και ανακατεύουμε με το τυρί και την κέτσαπ.
Απλώνουμε τις μπάλες ζύμης, βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση στη μέση και ενώνουμε τις άκρες σαν τριαντάφυλλο.

Βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Τοποθετήστε τα έτσι ώστε το κλεισιμο να βρίσκετε στην κάτω πλευρά.
Αλείψτε τα ζαμπονοτυροπιτάκια με κρόκο αυγού και πασπαλίστε με σουσάμι. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για να ψηθούν για 20 με 25 λεπτά.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθρο“Μουσακάς” με κολοκυθάκια…Κάτι γρήγορο, αλλά πολύ νόστιμο!
Επόμενο άρθροΜαρμαρένιο Κέικ