Συστατικά
225 γρ σκληρό τυρί φέτα 
1 μεγάλο αυγό λίγο χτυπημένο
2 φλιτζάνια χοντροκομμένα φιστίκια
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη μαστίχα (ισως και σκόνη) με λίγο αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Οδηγίες
Κόψτε τη φέτα σε τετράγωνα 7,5 cm με πάχος περίπου 1,5 cm.
Σε ένα μεγάλο πιάτο, βάλτε τα φιστίκια, τη μαστίχα και το μαύρο πιπέρι. Περάστε τα κομμάτια φέτας και από τις δύο πλευρές του αυγού, αφήστε την να στάζει και, στη συνέχεια, πιέστε κάθε κομμάτι φέτας και στις δύο πλευρές στο μείγμα φιστικιών. Τοποθετήστε το σε μια πλάκα ή ένα ταψί με επένδυση με χαρτί ψυσίματος , καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά ή μερικές ώρες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο, αντικολυτικό τηγάνι. Σοτάρετε τα κομμάτια φέτας μία ή δύο κάθε φορά σε μέτρια φωτιά, έως ότου το φιστίκι να αρχίσει να γίνετε καφέ ελαφριά. Γυρίστε προσεκτικά με μια σπάτουλα για να σοτάρετε στην άλλη πλευρά. Βγάλτε από το τηγάνι και σερβίρετε ζεστό.

Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα κομμάτια.

Αυτην την υπεροχη συνταγή την βρήκαμε εδώ

Προηγούμενο άρθροΓλυκό του κουταλιού Βερύκοκο
Επόμενο άρθροΧτυπητή (ψημένη πιπεριά και τυρί φέτα)