Ζουμερά κεφτεδάκια φούρνου με λαχανικά!

Υλικά

κιμά – 500 g μοσχαρίσιου κρέατος
λευκό ψωμί – 1 φέτα χωρίς κρούστα, 
καλαμπόκι – 170 g κονσερβοποιημένων σπόρων
κρεμμύδι – 1 κεφάλι, κρεμμύδι
σκόρδο – 2 σκελίδες
μαϊντανός – σύνδεση ½
αυγά – 1 τεμ.
ελαιόλαδο – 8 κουταλιές της σούπας.
μαύρο πιπέρι – για γεύση
αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Βυθίστε το ψωμί σε ζεστό νερό, στύψτε το καλά και ανακατέψτε το με κιμά, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο και μαϊντανό, στραγγισμένους πυρήνες καλαμποκιού και αυγό.
Καρυκεύστε το μείγμα με μαύρο πιπέρι και αλάτι, ανακατέψτε καλά.
Κλείνετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο, ή καλύτερα για όλο το βράδυ.
Όταν είναι να ψήσετε τα κεφτεδάκια, ανάβετε τον φούρνο της κουζίνας να προθερμανθεί.
Σχηματίστε 8 κεφτεδάκια από αυτό και τα τοποθετείτε παρατεταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο.
Τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά ή μέχρι να δείτε ότι είναι έτοιμα.
Δεν χρειάζεται να τα γυρίσετε κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Σερβίρετε με λαχανικά και μία σάλτσα τζατζικιού

Προηγούμενο άρθροΑτομικά τυρόψωμα με φέτα και βούτυρο
Επόμενο άρθροH Μηλόπιτα αυτή θα σας κάνει να τρέξετε στην κουζίνα