Ζουμερό κοτόπουλο στον φούρνο

Ζουμερό κοτόπουλο στον φούρνο ψημένο με τον χυμό εσπεριδοειδών , πορτοκαλιού και λεμονιού ,παρέα με καρότα κομμένα σε στικς και κόκκινες πιπεριές , με τη συνοδεία τηγανητής πατάτας και σαλάτας.

Θα χρειαστούμε :

1 κοτόπουλο 2 κιλά
3 καρότα
2 κόκκινες πιπεριές
2 σκελίδες σκόρδου
χυμό από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι
αλάτι, πιπέρι , πάπρικα
μουστάρδα , φρέσκια ρίγανη, λίγο νερό
¾ του φλυτζανιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και έξτρα 3 μπούτια( γιατί αυτά τρώει η πλειοψηφία ) , καθαρισμένο από λίπη και πέτσα
( χρησιμοποιώ μαχαίρι και ξίδι για το πλύσιμο) , βάζουμε τα καρότα κομμένα σε στικς , κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες ,
σκελίδες σκόρδου κομμένες σε φετούλες που κρύβω στις μερίδες του κοτόπουλου για νοστιμιά , τον χυμό από το λεμόνι και το πορτοκάλι ,
αλάτι, πιπέρι , πάπρικα , μουστάρδα , φρέσκια ρίγανη, λίγο νερό και ¾ του φλυτζανιού ελαιόλαδο .

Η προετοιμασία είναι απλή και σχετικά γρήγορη για ένα φαγητό που για να γίνει μαλακό και να είναι ζουμερό το κοτόπουλο σκεπάζεται
με χαρτί και ψήνεται υπομονετικά για 1 και ½ ώρα σε θερμοκρασία 180 και στο τέλος χωρίς το χαρτί στους 200 για να ροδίσει ( 5-10 το πολύ λεπτά ).

Η Συνταγή είναι της Foteini Theologitou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπιφτέκια Κοτόπουλου χωρίς αυγό

Μπιφτέκι Κοτόπουλου

Ζουμερό νόστιμο με τραγανή κρούστα μπιφτέκι, σε μια πολύ ορεκτική γρήγορη και εύκολη συνταγή για ένα πλούσιο γεύμα ή ένα σνακ που μπορείτε πάντα να πάρετε μαζί σας 

Υλικά

φιλέτο κοτόπουλου σε κιμά 850 γρ
ψωμιού 180-200 γρ
γάλα 200 ml (ή κρέμα γάλακτος με περιεκτικότητα σε λιπαρά 10-15%)
βούτυρο λιωμένο 80 γρ
1/2 κγ αλάτι
1/2 κγ πιπέρι
τριμμένη φρυγανιά
φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Αφαιρούμε την κόρα από μισό καρβέλι μπαγιάτικο ψωμί και το κόβουμε σε κύβους και τους βάζουμε σε ένα μπολάκι.
Μουσκεύουμε το ψωμί με το γάλα και με ένα πιρούνι το πιέζουμε και το κάνουμε πολτό.


Μέσα μια μπασίνα ρίχνουμε το κιμά, το πολτό ψωμιού και το λιωμένο βούτυρο.


Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπερι και το ζυμώνουμε το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και
το βάζουμε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.
Ετοιμάζουμε ένα πιάτο με την τριμμένη φρυγανιά
Μόλις το βγάλετε απο το ψυγείο βρέξτε τα χέρια σας και σχηματιστε τα μπιφτέκια.
Κυλιστε τα μπιφτέκια μέσα στην φρυγανιά να καλυφθούν πλήρως

Εφόσο είναι όλα τα μπιφτέκια έτοιμα αρχίζω να τηγανίζω ρίχνουμε το φυτικό λάδι πάνω
σε ένα θερμαινόμενο τηγάνι και τηγανίζουμε τα μπιφτέκια σε χαμηλή φωτιά για περίπου
3 5 λεπτά μαζί με σκεπασμένο το τηγάνι
Έχετε έτοιμα κοκκινωπά μπιφτέκια κοτόπουλου νόστιμα ζεστά και μπορούν να φαγωθούν τόσο ζεστά όσο και κρύα.
Είναι πολύ ζουμερά και νόστιμο φροντίστε να δοκιμάσετε και να τα μαγειρέψετε

Καλη Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια στο σχαροτήγανο χωρίς αυγό
Επόμενο άρθροΚέικ με ταχίνι φουντουκιού χωρίς γλουτένη και ζάχαρη