Σαλάτα Ταμπουλέ

Συστατικά

1 φλιτζάνι Πλιγούρι
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
4 ντομάτες ψιλοκομμένες και στραγγισμένες
1 αγγούρι ψιλοκομμένο
4 κρεμμύδια πράσινα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο χυμό λεμονιού

Οδηγίες

Τοποθετήστε το πληγούρι σε ένα μέτριο μπολ και προσθέστε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και
αφήστε το να καθίσει για 20 λεπτά.
Ενώ το πληγουρι κάθεται, κόβουμε τα λαχανικά και τα βότανα και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ ανάμειξης.
Συμβουλή: Βεβαιωθείτε ότι στραγγίξατε τις ντομάτες, καθώς δεν θέλετε να είναι νερουλό.
Μετά από 20 λεπτά ελέγξτε το πληγουρι για να βεβαιωθείτε ότι όλο το νερό έχει απορροφηθεί και ότι
το πληγουρι είναι τρυφερό. Εάν παραμείνει νερό, στραγγιξτε το.
Προσθέστε το πλιγουρι στα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα βότανα και ανακατέψτε απαλά.

ΠΗΓΗ hearthealthygreek.com

Προηγούμενο άρθροΚορμός με ταχίνι, μέλι και κακάο
Επόμενο άρθροΚουλουράκια Πορτοκαλιού της Λενιώς