Κουλουράκια Πορτοκαλιού της Λενιώς

ΥΛΙΚΑ :

100 γρ. ελαιόλαδο,
100 καλαμποκέλαιο ,
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού,
240 γρ. ζάχαρη καστανή,
ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι,
2 κ. γ. μπέκιν,
1 κ. γ. σόδα,
1 κ. γ. κανέλα
1 σφηνάκι κονιάκ
περίπου 720- 750 γρ. αλεύρι,
μια πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο , ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά , με το σύρμα χειρός να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τη σόδα με το χυμό πορτοκαλιού (τη σόδα την έχουμε διαλύσει μέσα στο χυμό πορτοκαλιού) και ανακατεύουμε και πάλι. Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ ,και την κανέλα. Προσθέτουμε το αλάτι και σιγά – σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι με το μπέκιν. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή και αφράτη. Αφήνουμε τη ζύμη για μια ώρα σκεπασμένη με μια καθαρή πετσέτα να ξεκουραστεί και πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 20 -25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο – 180 βαθμούς στον αέρα. Αν θέλουμε μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με σουσάμι.

Κουλουράκια πορτοκαλιού
Κουλουράκια πορτοκαλιού

Καλή επιτυχία.

Προηγούμενο άρθροΗ Διάσημη Σαλάτα Ταμπουλέ
Επόμενο άρθροΓλυκό κουταλιού πορτοκάλι