Κορμός με ταχίνι, μέλι και κακάο

Kορμός με ρυζογκοφρέτες, ταχίνι, μέλι και κακάο. Πανεύκολος και θρεπτικός!

Υλικά
150 γρ ταχίνι
150 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
20 γρ κακάο
3 γρ κανέλα
6-8 ρυζογκοφρέτες (χρησιμοποίησα επτάσπορες με ρύζι, κινόα, φαγόπυρο και λιναρόσπορο)
Για την επικάλυψη ή έτοιμη κουβερτούρα ή
60 γρ λάδι καρύδας
60 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
50 γρ κακάο
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας

 

Οδηγίες
1 Σ’ένα μεγάλο μπολ τοποθετείς το ταχίνι, το μέλι, το κακάο, την κανέλα και ανακατεύεις με ένα πιρούνι ώστε να ενωθούν. Το μείγμα θα σφίξει
2 Σπας τις ρυζογκοφρέτες και τις προσθέτεις στο μπολ. Ανακατεύεις να ενσωματωθούν
3 Βάζεις λαδόκολλα σε μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζεις το μείγμα. Το πατάς καλά με το πιρούνι ώστε να γίνει επίπεδο
4 Αν χρησιμοποιήσεις έτοιμη κουβερτούρα, θα την λιώσεις σε μπεν μαρί και θα την απλώσεις πάνω από τον κορμό. Αν θες να φτιάξεις τη δική σου κουβερτούρα, θα βάλεις τα υλικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι, θα ανάψεις το μάτι αν είναι χειμώνας και το λάδι καρύδας δεν είναι σε υγρή μορφή και θα ανακατέψεις μέχρι να ενωθούν. Έπειτα θα το απλώσεις από πάνω.
5 Τυλίγεις τη λαδόκολλα και αφήνεις στο ψυγείο να παγώσει για 2-3 ώρες πριν το σερβίρεις

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠένες με κοτόπουλο και μπέικον
Επόμενο άρθροΗ Διάσημη Σαλάτα Ταμπουλέ