Υλικά για την ζύμη

1 σουρωτή η σόδα 330 ml
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. ξύδι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. αλεύρι περίπου
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
250 γρ. βούτυρο παγωμένο,κομμένο σε κύβους

Υλικά για την γέμιση
300 γρ. μυζήθρα
100 γρ. φέτα
1 αυγό
100 γρ. γιαούρτι
1 κ.γ. μπέικιν
Αν δεν είναι αλμυρά τα τυριά σας, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.

Εκτέλεση :
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρούς κύβους,και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Το αφήνουμε 15-20 λεπτά να παγώσει,και συνεχίζουμε με το ζυμάρι.
Βάζουμε σε ένα μπολ την σουρωτή, αλάτι, ξύδι , λάδι και λίγο λίγο το αλεύρι.
Ζυμώνουμε και μόλις γίνει ένα μαλακό ζυμάρι,προσθέτουμε το βούτυρο.


Ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώνουμε ένα ταψί 36 εκ.
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά της γέμισης και τελειώνουμε την πίτα.

 

Χωρίζουμε στα 2 την ζύμη,ρίχνουμε αλεύρι να μην κολλάει και ανοίγουμε το φύλλο.
Βάζουμε ένα φύλλο κάτω 1-2 κουταλιές λάδι και την γέμιση,ανοίγουμε το 2ο φύλλο.


Κλείνουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο, και ρίχνουμε επάνω 2-3 κουταλιές λάδι.
Αφού χαράξουμε την πίτα ψήνουμε περίπου 1 ώρα,μέχρι να πάρει χρώμα.

Μυστικά:
Μπορείτε να βάλετε όποια γέμιση σας αρέσει,απλά να μην έχει πολλά υγρά.
Εμένα δεν μου αρέσει η πολύ γέμιση,εσείς φτιάξτε την όπως σας αρέσει.
Ρίχνετε αρκετό αλεύρι στον πάγκο σας,να μην κολλάει το φύλλο.
Μπορείτε να ανοίξετε το φύλλο πιο εύκολα,ανάμεσα σε δύο λαδόκολες.
Το βούτυρο πρέπει να είναι παγωμένο,έτσι το ζυμάρι σας θα γίνει σαν σφολιάτα.
Μπορείτε να πασπαλίσετε επάνω την πίτα σας με σουσάμι,αν σας αρέσει.
Πάντα στο αλεύρι σας λέω περίπου,γιατί ποτέ δεν είναι ακριβώς.
Ο χρόνος ψησίματος όπως σας λέω, εξαρτάται από τον φούρνο σας.

ΠΗΓΗ:

Προηγούμενο άρθροΣοκολατάκια με μανταρίνι
Επόμενο άρθροΤο πιο εύκολο Γλυκό…”Μπισκοτογλυκό”