Ζύμη για τραγανά ρολά με τρία συστατικά

Συστατικά:

Για την ζύμη

400 γρ. αλεύρι
200 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
200 γρ. ξινή κρέμα

Γέμιση
4-5 κουταλιές μαρμελάδα δαμάσκηνο
4-5 κουταλιές ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι , την ξινή κρέμα, και το βούτυρο και ανακατεύουμε
με το χέρι μέχρι να πάρουμε μία ζύμη σφιχτή.


Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά


Βγαζουμε απο το μπολ και την ζυμώνουμε με αλεύρι πάλι για 3-4 λεπτά και την χωρίζουμε στα δύο.
Ανοίγουμε ένα φύλλο όπως βλέπετε στην φωτό και κόβουμε κυκλικά ζυμαράκια με ένα
μεγάλο ποτήρι ή μια κουπ.


Γεμίζουμε το κάθε ένα με 1 κγ μαρμελάδα και το σφραγίζουμε.

Τα βάζουμε όλα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος


Ψήνουμε στους 160 ° 45 λεπτά.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο ζεστά, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα τυλίγουμε με
μπόλικη άχνη ζάχαρη.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΠίτσα στο ταψί πανεύκολα και γρήγορα!
Επόμενο άρθροΜπαρμπούνια σε κόκκινη σάλτσα (Σαβόρο)