Καρυδόπιτα με Σαντυγί

Υλικά

1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
5 αυγά
1/2 κούπα βούτυρο
1 και 1/2 κούπα φρυγανιά
2 κούπες καρύδια
1 και 1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
3 κουτ. γλυκού μπέικιν
2 κουτ. σούπας κονιάκ

Για το σιρόπι

2 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
1 κουτ. σούπας χυμό από λεμόνι

Για την Σαντυγί (Μπορείτε να αγοράσετε και έτοιμη)
350 γραµ. κρέμα γάλακτος (πάρα πολύ κρύα με 35% λιπαρά)
50 γραµ. ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη
1 βανιλίνη

Πως την κάνεις:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τα καρύδια. Ρίχνουμε τη σόδα στο κονιάκ να διαλυθεί και το προσθέτουμε στο μείγμα.
Αφού έχουμε ανακατέψει το αλεύρι, με το μπέικιν, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη φρυγανιά, τα ρίχνουμε στο πρώτο μείγμα.
Βουτυρώνω ένα μεγάλο ταψί, 24-26 εκατοστών και ρίχνω μέσα το μείγμα. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
Βράζω το σιρόπι για 5 λεπτά και το περιχύνω ζεστό, στη ζεστή καρυδόπιτα.
Διακοσμώ με τριμμένο καρύδι και ένα ολόκληρο μισό στο κέντρο και σαντυγί γυρω γύρω

Για την σαντιγί

Βάλτε την παγωμένη κρέμα στον καδο του μιξερ, προσθέστε τη ζαχαρη και την βανιλίνη και καλύψτε τον κάδο με το ειδικό καπάκι
γιατί η κρέμα πετάγεται όσο είναι ακόμα υγρή.
Αρχίστε να χτυπάτε στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και σταδιακά αυξήστε την ταχύτητα.
Η σαντυγι είναι έτοιμη όταν εμφανίζονται απαλές κορυφές που στέκονται.
Αυτό το στάδιο θέλει πολύ προσοχή γιατί το παρατεταμένο χτύπημα της κρέμας οδηγεί σε αποχωρισμό βουτύρου από τα υγρά με αποτέλεσμα να κόψει.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμοι κεφτέδες με φασόλια
Επόμενο άρθροΜαγειρέψτε το κοτόπουλο και το ρύζι με αυτόν τον τρόπο το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό❗