Δείτε Επίσης: Κουλουράκια με καστανή ζάχαρη | Απίστευτα μαλακά τυροκουλουρα!

Αφράτη Κουλούρα

Συστατικά:

300 ml γάλακτος
100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
10 γραμμάρια ξηρής μαγιάς
2-3 κουταλιές της σούπας λάδι
5 g μπέικιν πάουντερ
2 αυγα (ξεχωριστά 1 κρόκο & 1 κρόκο με τα 2 ασπράδια)
περίπου 800 γραμμάρια μαλακό αλεύρι

Εκτέλεση

Στο μπολάκι με τον ένα κρόκο βάζουμε μία κουταλιά σούπας γάλα και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ ρίχνω το γάλα, την μαγιά, ζάχαρη και ανακατεύω.
Προσθέτω το μισό αλεύρι , βούτυρο, το αυγό με τα 2 ασπράδια, μπεικιν, αλάτι και ανακατεύω να γίνει χυλός και τότε προσθέτω και άλλο λίγο αλεύρι. Ανακατεύω μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη χωρίς σβόλους και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι να πάρω μία ζύμη, οπότε αρχίζω να ζυμώνω με το χέρι μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και λεία και κολλώδη.
Ρίχνω λίγο λάδι πάνω της την ζυμώνω την σκεπάζω και την αφήνω να ξεκουραστει για 30-40 λεπτά και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Αλευρώνω το πάγκο και βγάζω την ζύμη και την διπλώνω 5-6 φορές.
Λαδώνω ένα ταψί 38εκ και το στρωνω με χαρτί ψησίματος βάζω μέσα την ζύμη και την απλώνω πιέζοντας προς τα έξω με το χέρι για να απλωθεί σε όλο το ταψί.
Λαδώνω λίγο τις άκρες των δαχτύλων μου και κάνω το σχέδιο που βλέπετε στις φωτό με τα χέρια. (Μπορείτε να κανετε ότι σχέδιο θέλετε π.χ σταυρό)

Σκεπάζω και την αφήνω 30′ λεπτά.
Όταν την ξεσκεπάζω ξαναπερνώ με το χέρι μου τις χαρακιές που έχω κάνει


Χτυπάω το αυγό με το γάλα και αλείφω όλη την κουλούρα και πασπαλίζω με μαύρο και
άσπρο σουσάμι.


Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά

Δείτε Επίσης: Κουλουράκια με καστανή ζάχαρη | Απίστευτα μαλακά τυροκουλουρα!

ΠΗΓΗ: Domaći Recepti

Προηγούμενο άρθροΚοτόπιτα με χειροποίητο φύλλο
Επόμενο άρθροΗ πασίγνωστη Σαλάτα το Καίσαρα