Ψωμάκια Γεμιστά με κιμά και κρεμμύδι

Υλικα

Ζύμη
2 πακετάκια μαγιά (ή 26γρ)
1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό,
3/4 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι φυτίνη
4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι, χωρισμένο
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 αυγα
Γέμιση
450 gr κιμά μοσχαρίσιο
1/2 λάχανο κεφάλι, τεμαχισμένο (Περίπου 5 φλιτζάνια)
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουτ. Σούπας σκόνη σκόρδου
Αλάτι και πιπέρι 

Εκτέλεση

Συνδυάστε τη μαγιά και το 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό σε ένα μπολ. Αφήστε κατά μέρος για να αφρίσει περίπου 5 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης , συνδυάστε το 1 και 3/4 φλιτζανιού αλεύρι, όλη τη ζάχαρη και το αλάτι.

Ζεστάνετε το υπόλοιπο νερό, το γάλα και την φυτίνη μέχρι να η φυτίνη να λιώσει, αλλά το γάλα να μην σιγοβράζει (50 βαθμούς).

Ρίξτε τα ζεστά υγρά πάνω από το μείγμα αλευριού και στη συνέχεια προσθέστε τα αυγά. Χτυπάτε χαμηλά μέχρι να αναμειχθούν τα πάντα, και στη συνέχεια αυξήστε την ταχύτητα σε υψηλό και χτυπήστε για άλλα 3 λεπτά. Ρίξτε και το υπόλοιπο αλεύρι, ζυμώντας μέχρι να μην κολλάει στα τοιχώματα.

Λιπάνετε ελαφρά ένα μεγάλο μπολ. Μεταφέρετε τη ζύμη στο μπολ, στη συνέχεια καλύψτε και αφήστε την να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί, περίπου 1 ώρα.

Ενώ η ζύμη φουσκώνει, ετοιμάστε την γέμιση. Σωτάρετε το κιμά και το κρεμμύδι  και στη συνέχεια προσθέστε το αλάτι και το λάχανο. Μαγειρέψτε το λάχανο μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια αφήστε το στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C και προετοιμάστε ένα ταψί αφού το βουτυρώσετε ελαφριά ή στρώσετε με ένα χαρτί ψησίματος.

Μοιράστε τη ζύμη σε σε 12 ίσες μερίδες. Σχηματίστε ένα τετράγωνο, και στη συνέχεια βάλτε την γέμιση. Διπλώστε το τετράγωνο για να σχηματίσουμε ένα ορθογώνιο και στη συνέχεια πιέστε τις άκρες για να σφραγισεί.

Ψήστε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 18 με 20 λεπτά.

Σερβίρετε ζεστά

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Όπως όλες οι τοπικές συνταγές, έχουν παραλλαγές. Μπορείτε να φτιάξετε την γέμιση που θέλετε!

Προηγούμενο άρθροΤα Yπέροχα Ρολάκια Κανέλας
Επόμενο άρθροΤηγανιτός μπακλαβάς με πετιμέζι