Κέικ Βανίλιας με μήλα!

Αυτό το Κέικ Βανίλιας με μήλα είναι εξαιρετικό γρήγορο κέικ . Δε θα το πιστεύετε πολύ πολύ δροσιστική γευση έχει

Υλικά

4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα λάδι (από 200 ml)
1 κουπα γάλα
2 κουπες αλεύρι
1 μπεικιν
1 ζάχαρη βανίλια

για την γέμιση:
600 ml φρέσκο γάλα.
6 κουταλιές σούπας ζάχαρη.
1 βανίλια.
120 γραμμάρια κόρν φλάουερ.
1 κιλό μήλα τριμμένα
3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Παρασκευή

1. Χτυπάμε με μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν, μετά ρίχνουμε σε λεπτή ροή το λάδι, μετά το γάλα και τέλος
το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ… ρίχνουμε τη μισή ζύμη σε λαδόκολλα (εσείς μπορείτε να το βάλετε και σε στρογγυλή φόρμα
για κέικ 26αρα) και αφήστε το να ψηθεί για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει λίγο η κρούστα.
Στη συνέχεια βγάζετε το ταψί και απλώνετε από πάνω την κρέμα πουτίγκας και τη γέμιση μήλου πάνω από την κρέμα..
Το σκεπάζετε με το υπόλοιπο μείγμα και το ξαναβάζετε στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά να ψηθεί μέχρι το τέλος..
Πριν σερβίρετε , πασπαλίζουμε το κέικ με ζάχαρη άχνη… Ψήνουμε το κέικ στους 200 βαθμούς..

2. Τρίβουμε τα μήλα, προσθέτουμε ζάχαρη και μετά τα σοτάρουμε απαλά μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να καραμελώσουν.. Αφήνουμε να κρυώσουν..

Για την κρέμα διαλύουμε τη ζάχαρη με το ένα ποτήρι χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε τη βανίλια.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, τη βανίλια και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται, ρίχνουμε το μείγμα της ζάχαρης και του γάλακτος και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν αρχίσει να πήζει.
Συνήθως τα μαγειρεύω πριν ξεκινήσω την προετοιμασία του κέικ, είναι πιο εύκολο για μένα …

Η Συνταγή είναι από το coolinarika by Podravka

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο σε 10 λεπτά
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες με γέμιση τυριού